KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2013.08.09. 15:09 KN_2013

Viták mindig kellenek

Címkék: együtt barátság tábor 2013 Németi Liza

Vajon a táborban szövődött barátságok, megmaradnak táborinak vagy folytatódnak otthon?

oribari.jpg

Új helyre jönni először barátok és ismerősök nélkül nem egyszerű. Sokan könnyen barátkoztak össze a táborban, de voltak olyanok is, akiknek ez kicsit nehezebben ment. Egy csoportba kerülsz valakivel, melléd ül egy étkezésnél a Hangárban, bárhogy meg lehet ismerkedni új emberekkel, akik ki tudja, egy nap talán, a legjobb barátaid lesznek. Aki négy hétre jön, annak lehet, hogy könnyebb mint aki csak egy hétre – ez emberfüggő. Egy jól összeszokott csapatba nehezebb bekerülni, mint egy emberrel barátságot kötni. Akik már sokadszorra vannak itt, azoknak könnyebb, mert sokan ismerik őket. Így is igaz, hogy sokunk már első alkalommal is talált barátokat.

Ha itt összeismerkedsz valakivel, az jó dolog, de vajon táboron kívül is barátok maradtok? Azok közül, akiket megkérdeztem, szinte mindenki azt mondta, ez csak „tábori barátság”. Viszont volt valaki, aki szerint „ha jó és erős az a barátság, akkor az nem csak tábori”.

Mivel ide mindenhonnan jönnek táborozni vágyók ezért nem könnyű a hazautazás után a távolság áthidalása, például Budapest és Cegléd között, vagy bárhol máshol. Néhány barátság csak felszínes, elvagytok egymással, de semmi több, viszont az a kapcsolat, amelyik táboron kívül is tart, már mélyebb. Mondjuk, az leegyszerűsíti a dolgokat, ha mondjuk egy városban laktok. A barátságban megbecsüljük, segítjük és szeretjük egymást.

A barátság megtartásához kellenek a közös programok, nem csak a neten kell tartani a kapcsolatot! Kellenek a közös emlékek, amiken majd jót tudtok nevetni, ez még szorosabbra fűzi a barátságotokat. Az is jó, ha van közös haverotok, mert az is segíthet a kapocs megerősítésében. Viták mindig kellenek, mert ezek építő részét képezik egy barátságnak. Nem lehet mindig ugyanaz a véleményetek.

Én most vagyok itt először és már is szert tettem egy csomó barátra. Legjobban Vanival szeretném tartani a kapcsolatot, bár valószínűleg így is lesz, mert tegnap a szolgáltatóházban megjósolták nekünk az örök barátságot.

Németi Liza 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr365453851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása