KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2012.07.04. 09:32 KN_2013

Hogy kezdjek neki? – A QR-kód-olvasó

Címkék: tech kecskenewsás qr-kód kecskeplazma

Természetesen megadunk olvasóinknak minden technikai segítséget ahhoz, hogy minél könnyebben és gyorsabban hozzáférhessetek kedvenc sajtóterméketekhez, a KecskeNEWSáshoz. Azért vezettük be a QR-kódok használatát, hogy csak egy gombnyomásra legyen tőletek a KecskeNEWSás, ne kelljen mindig bepötyögni a címet. De mivel olvassuk be a QR-kódot? Szoftverteszt a hajtás után.

QRCode

Szinte minden okostelefonra létezik QR-kódot olvasó szoftver, azonban mindenkinek meg kell találnia a telefonjának megfelelőt.

Ha iPhone-od van, akkor ide kattintva érheted el azt az appot, ami neked kell. A leírás alapján az iPhone minden verzióján elfut, valamint működik különböző iPadeken is. Az app teljesen ingyenes, és elég jó, képes például megjegyezni a meglátogatott oldalakat. Nagyon univerzális kis app az i-nigma reader, a honlapja alapján készítenek belőle iPhone-os és androidos verziót is, valamint BlackBerryre és WindowsPhone-ra is letölthető.

A cikk szerzőjének androidos telefonján a QR Barcode Scanner fut, és teljesen elégedett vele: a Google Android Marketből (Google Play) letölthető kis app beolvassa a rossz minőségű, alacsony felbontású, kis méretű QR-kódokat is, olvas vonalkódot, megjegyzi a korábbi beolvasásokat, és képes arra is, hogy a QR-kód url-címe alapján navigáljon, ha épp erre lenne szükségünk. Komoly előnye, hogy a butuskább, olcsóbb telefonokon is gond nélkül elfut.

A szerkesztőség másik fele a Google Gogglesre esküszik, ami szintén az Android Marketből szerezhető be, és nemcsak QR-kódok beolvasására képes, hanem gyakorlatilag beszkennel és felismer bármit; szlogenje: Search the real world!, azaz Keress a valóságban! Kíváncsi vagy, milyen képet használtak fel egy plakát készítéséhez? A Google Goggles megmondja.

Nem tudod pontosan, milyen telefonod van, hányas android döcög rajta, bizonytalan vagy abban, hogy mi fut, mi nem fut? Szerencsére gyakorlatilag nem lőhetsz mellé, mert a telefonod csak olyan appot fog engedni letölteni, amit gond nélkül kezel a telefonod. Válassz egyet, telepítsd, olvasd a KecskeNEWSást és szkenneld a világot!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr284627229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása