KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2013.07.23. 12:49 KN_2013

Terítéken a főzelékek

Címkék: vélemény rólunk kecskemét újságírás people team kecskenewsás tábori élet peopleteam kn 2013 kádár bence

Általánosban – főleg alsóban – ha főzelék volt az ebéd, mindenki egyszerre felsóhajtott: „fúúúúj...!”. De miért nem szereti a legtöbb gyerek a főzeléket?

borsó.jpg

A helyzet az, hogy bármilyen zöldségből készülhet főzelék, így ha valaki egy párat nem szeret, teljes lelkiismeret-furdalás nélkül kijelenti, hogy utálja. Vegyünk pár példát! Ott van mondjuk a zöldborsó- vagy a krumplifőzelék, ezek még olyanok, amit egy virslivel bárki jóízűen elfogyaszt. Viszont ha tökfőzelékről van szó, akkor ott már kicsit más a helyzet: vagy utálja, vagy imádja valaki, és ez a két csoport nagyjából ugyanakkora. És még hátra van a kategória „szörnye”, a kelbimbófőzelék. Szereti egyáltalán valaki?

Szerintem annak, hogy sok gyerek azt mondja, nem szereti ezt az ételt, két oka van. Az egyik a menzák minősége. Én például a zöldborsófőzeléket megettem a nagymamámnál, de a suliban nem. Egy felmérés szerint nagyon sok iskolában az ételek állaga és illata kifogásolható, ami minden főzeléknél nagyon fontos. A másik ok: miért van még mindig a kínálatban az előbb említett kelbimbó- vagy például a babfőzelék? Inkább legyen kevesebb fajta, de jobb minőségű. Szerintem.

A legjobb pedig az lenne, ha lehetne válogatni. Xantusos diákként kicsit „elkényelmesedtem” menzaügyileg. Belépek a neten, minden napra választhatok magamnak tetszőleges kaját, amit kívánok, az ebédlőben pedig szimplán lehúzom a kártyámat és meg is kapom a rendelt ebédet. Lehet, hogy nagy beruházás lenne az iskoláknak, de hosszútávon sokkal jobb lenne. Ráadásul végre el lehetne hagyni a havi csekkbefizetős ügyeket is.

Még szerencse, hogy itt a PT-ben jó a kaja.

Kádár Bence

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr475420307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása