KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2013.08.07. 17:03 KN_2013

30 másodperc

Címkék: riport smink kánikula külső frizura 2013 Németi Liza

Manapság a tinik, lányok és fiúk egyaránt, sok időt és energiát fordítanak a külsejükre. Lányoknál a smink, fiúknál a hajzselé dominál. Nagyon sok esetben, az első találkozásnál a külső az, ami fontos, és erről jegyzik meg az embert először. 

benike.jpg

Abban a 30-45 másodpercben, a külsődből kiindulva – hogy például mennyi smink van rajtad, jól áll-e a hajad – egy egész történetet össze tud rólad hozni bárki. Itt, a táborban, ez ugyanígy van. A sminket és a rettentő mennyiségű hajzselét azonban a legtöbben a rekkenő hőség ellenére is használják.

Sokan csak a sminkelés miattz sminkelnek, mások viszont azért, hogy aztán szépek vagy még szebbek legyenek, és a táborban is akadnak olyan lányok, akik egyáltalán nem festik magukat. Körbenéztem, mi a helyzet smink-fronton a táborban!
A 15 éves táborozó, Nana azt mondta, hogy azért használ sminket, mert szereti festeni magát és nem azért, mert szépnek akar látszani. „Ez egy tábor és itt nem kell tökéletesnek lenni” – árulta el a Kecskenewsás riporterének.
A sporttanár Kamcinak eszébe se jut, hogy kifesse magát, inkább alszik tovább. A zöld csoport tagja, Vani viszont ügyel a sminkjére, és ha lefolyik ebben az irdatlan hőségben, akkor megigazítja.

Sári sem szokott kilépni a tábori szobájából anélkül, hogy festék ne lenne rajta. Szonja, szintén táborlakó, aki otthon általában 1 órát tölt azzal, hogy feltegye magára a festéket, de itt kevesebb időt szán erre a procedúrára. Azt mondja, Kecskeméten nincs annyi ideje. Zsuzsi 16 éves és neki nem okoz nagy dilemmát, hogy ebben a kánikulában kipingálja-e magát, mert allergiás a sminkre.
Nita, a piros csoport tagja – és mellesleg a kollégám – felkelés után mindig megkérdezi magától, hogy reggelizni szeretne-e vagy szép lenni?
Regi a tábor első napján több sminket használt, de most már a melegre való tekintettel minimalizálja.

De nézzük, a fiúkat! Ők a sminkkel ugyebár nem vesződnek annyit... Bár sokan valószínűleg a fiúk közül is legalább egy órát pipiskednek reggel a fürdőben, akad ellenpélda is. Leon nem szokta azzal tölteni idejét, hogy felzselézze a haját, neki természetesen áll úgy, ahogy.

Sokan festik magukat és sokan nem, ez a táborban is úgy van, ahogy az életben, de ne feledjük: csak rajtunk múlik, és smink nélkül is lehetünk csinosak!

Németi Liza

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr905449428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása