KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2013.07.26. 19:39 KN_2013

Jobb falun élni, mint városban?

Címkék: vélemény kecskemét elmélkedés people team kecskenewsás peopleteam kn 2013 hégely eszter

Mivel falun lakom, erről hitelesen tudok írni. Sokan azt mondják, hogy jobb, mert tiszta a levegő, és a kipufogógáz nem szennyezi be. De nem tisztább! Az autók ugyanúgy szennyezik a levegőt falun is, mint a városokban. Ebből a szempontból egyáltalán nem jobb falun élni. Azt is mondják, hogy csendesebb és nyugodtabb. Ez nem mindig igaz. Ha a közelben rendeznek egy fesztivált, (például a Voltot), akkor kicsit sem csöndes. Sőt, amikor a szomszéd füvet nyír, és a hang visszaverődik a házakról, fákról, dombokról, akkor sem túl. A következő állítás: nem érezni, ha a szomszéd cigizik az erkélyen vagy a teraszon, mert mindenkinek saját kertje van, és ezért a saját levegőjét rontja. Ez igaz.

61419_581091521942377_1455271270_n.jpg

Állattartás, ha valakinek van kertje, akkor könnyebb megoldani a kiskutya/kismacska tartását. Kegyetlenség egy kutyát vagy macskát panelba ,,zárva'' tartani. A kutyának nagy a mozgásigénye, naponta háromszor kellene sétáltatni. Akinek kertes háza van, az szerencsés, mert a kutya kirohangálja magát a kertben, ezért elég egyszer sétáltatni. Viszont egy kutya nagyobb törődést igényel, mint egy macska. A kutya emberhez, a macska házhoz ragaszkodik. Egy macskával kevesebbet kell törődni. A macskák általában nem emberhez ragaszkodnak. Mondjuk az én macskámra ez nem igaz, ő az én kutyalelkű macskám. Hallgat a nevére, ha elkiáltjuk rohan. Megtanítottunk neki néhány egyszerűbb kifejezést. Ha azt mondjuk, hogy „nem”, abbahagyja, amit csinál. Ha azt mondjuk neki, hogy „maradsz”, nem szökik be a házba. A kertben mindig követ, ha azt mondjuk, hogy „gyere” (néha még szólni sem kell neki ).
Városon azért jobb élni, mert ott könnyebb munkát találni, több lehetőség van. Falun elég kevés, például bolti eladó, esetleg autószerelő, ha van műhely. Vagy esetleg a helyi varrodában varrni, ahol alig bízzák meg valamivel az embert.
Összegezve tehát elmondhatjuk, hogy mindkét helynek megvannak az előnyei és a hátulütői is.

Hégely Eszter

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr35428089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása