KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2013.08.09. 11:00 KN_2013

A hangulat mindenért kárpótol

Címkék: zene programok munka mókus ügyelet mosogatás Pécsi Zsuzsi

Nincs nehéz dolgom a riport készítésekor, ugyanis a legnagyobb hőségben is ott vannak a tábor „csomópontjain”. Észrevétlenül tartják fenn ezt a „szociális burkot”, amiben mi jól érezhetjük magunkat. De mégis kik ők?

juhu.jpg

Az őrségben Bocskor Kitty az 1 órás ügyelete alatt a tábor felől jövő és a tábor felé tartó járműveket és járókelőket tartja számon. Van, hogy buszosok és autósok a tábor felé akarják levágni az utat. Emberek is tévednek ide. „Egy néni 4 hete itt akar kutyát sétáltatni” - mondja a diákból mókussá vedlett Kitty.

Ahogy mesél, azt a következtetés vonom le, hogy az ügyeletek ellenére itt tényleg nem lehet unatkozni. Volt például, hogy a gyerekek békákat fagyasztottak le a hűtőben, ezután átrakták a lányokhoz, és csodálkoztak, hogy nem keltek új életre a tetemek... A rekord hosszúságú éjszakai ügyelet pedig hajnali 4-5-ig tartott egy pénteki randalírozás során – meséli Kitty, milyen fáradalmakkal jár néha a mókuslét. A kötöttségek és a „mókussággal” járó fáradtság mellett neki ez nyaralás: „A PT egy külön világ. Itt nem a külsőségek számítanak”.

Fonód Ákos a mókus létet két szóval jellemzi: fárasztó és szórakoztató. Heti egy szabadidő van a turnusok között. Ilyenkor leginkább alszik és a táboron kívül vesz valami nasit. Azért a mókusság kiváltságokkal is jár. Az éhes mókusok néha kimehetnek hajnalban mekizni! Ákosék már éltek a lehetőséggel.

Bandi tavaly először a PT-s osztálytársaitól hallott a táborról. Most épp ügyel a trambulinoknál, amit közös röpizéssel old meg. Vidáman és fáradtan mesél a mókus életről. Szerinte akkor tudnak jól együttműködni a mókusok, hogyha maguktól is felismerik, hogy mi éppen a tennivalójuk. A munka közben a hülyéskedés ad erőt és a zene az éltető elem.
A szabadidő kompromisszumokkal jár. Miután a táborozók elaludnak, akkor van magukra is idejük, de az alvás rovására. Öt óránál Bandi sem alszik többet, de még így is vannak táborozók, akik már a reggeli előkészületek előtt várják őket a Hangárban. A társaság és a tábor hangulata azonban mindenért kárpótolja.

I. Patrik soha nem volt táborozó, ismerőse sem volt, ma mégis mókus. Előzetesen egy beszélgetésen esett át a tábor vezetőivel és ez alapján választották be a csapatba. Több korosztályt is megkülönböztet, a kicsik között vannak például a „csipkelődők” és a nagyobbak között találjuk a „segítőket”. „A legfontosabb az, hogy megtaláljuk a közös hangot, mert akkor nyílnak meg”- árulta el Patrik a Kecskenewsás munkatársának.

Pécsi Zsuzsi 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr805453315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása