KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2013.07.31. 15:29 KN_2013

Paródiába illő délután

Címkék: kecskemét csapatverseny szabó attila kn 2013 délutáni program Kecskenewsás szabó ati

Tegnap délután sok érdekes dolog történt a csapatokkal: megkapták feladataikat, plakátokat készítettek, verseket írtak.

duprgszaboati.jpg 

„Mindenki menjen a Hangárba!”- így küldtek mindenkit tegnap délután a mókusok és tanárok a csapatprogramra. Azonnal több mint száz gyerek vette célba a Hangárt, egy pillanat alatt megtelt, persze szokás szerint leginkább a büfé előtti rész. Rengetegen fagyit, üdítőt vettek, míg mások leültek a padra, és várakozóan néztek ki a fejükből.. Eközben a zaj egyre csak nőtt, mindenki szóba elegyedett a közelében ülőkkel.A hangzavart tovább fokozta a diákok szortírozása: „Pirosak! Zöld csapat ide! Feketék gyertek!”- üvöltötték a mókusok, kezükben egy színes zászlóval.

Ennek a káosznak egyedül a hangszóróból áradó Csirke, azaz Krisz, az infótanár hangja vetett véget, mikor is elmondta, hogy a csapatoknak aznap délután három dolguk lesz: díszítsék ki a Hangárban sorakozó táblákat saját csapatuk motívumaival, aztán egy ismert gyermek- vagy népdal dallamára, de az eredeti szöveg megváltoztatásával írjanak verset. Végül, de nem utolsó sorban az esti programra egy követet és egy követasszonyt válasszanak ki minden egyes csoportból.

Ezután a színes zászlók alatt, és élükön a mókusokkal elindultak a csapatok az épületek körülötti füves területek felé, ahol leültek, és különféle játékokat játszottak. Ezt követően a csapatok kétfelé oszlottak, az egyik bagázs a Hangárba indult „művészkedni”, a másik része viszont maradt nép- vagy gyermekdalt parodizálni.

A Hangárban festékekkel, ecsetekkel (bár az ecsetet néha hanyagolták), krepp-papírral, ollóval, és egyéb, a raktárból elcsent anyagokkal, csapatukra utaló dolgokkal, országukról szóló jelképekkel díszítették ki a parafa táblákat. 

Mialatt ez történt bent, kint a csapatok másik része továbbra is a versekkel játszott: Melyik dalt alakítsák át? Mit hagyjanak meg belőle? Mennyire lehetnek szókimondóak egy gyerektáborban? A versekkel sokkal gyorsabban elkészült minden csapat, mint a művészkedéssel. Azok, akik befejezték a versírást, vagy szétszóródtak, vagy segítettek a festőknek. Ezután a nem túl nagy lelkesedéssel fogadott délutáni program után jött a vacsora, egy kis szabadprogram és az esti követ, követasszony választás.

Szabó Attila

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr145435837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása