KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2013.07.30. 15:15 KN_2013

Értelmező Kéziszótár Lányokhoz

Címkék: humor szótár randi csajozás bók szeszély Lakosa Alina

Ha mindig azt hitted, a csajok földönkívüliek, sosem értetted, miért sülsz fel mindig a csajozással, neked szól ez a cikkünk. Megpróbállak felvértezni a tudással, amire szükséged lesz, hogy elindulj a randizás aknamezején. Ne aggódj, ha elsőre nem megy, gyakorlat teszi a mestert! Lássuk az alapfogalmakat!

csajozas_02_0730.jpg

SZÓTÁR A NŐI SZÍVHEZ 

Ajándék - Nem Gucci táskára gondolok, hanem valami kis apróságra, virágra mondjuk, ami azt jelzi számunkra, hogy odafigyelsz ránk, törődsz velünk. Egy kedves gesztus többet ér, mint egy szívdöglesztő mosoly. A figyelmességtől meghatódunk, és a tudatalattink is megnyugszik, hogy számíthatunk rád, ha baj van.

Alak - ha a beszélgetésetek közben szóba kerül a lány alakja, SOS, tereld a témát. Mindegy mennyire karcsú a lány, vagy neked mennyire tetszik az a pici pocija, úgysem tudod meggyőzni. Ezen a terepen nem nyerhetsz, inkább mentsd az életed!

Agy - Imádjuk, ha használod! Buta pasinál nincs rosszabb, mit sem ér a kockás has, ha nem tud két összefüggő mondatot kinyögni. Az intelligens, ironizáló humor a legtöbb lánynak jobban bejön, mint a vég nélküli oltogatás és kakaskodás. Titkon minden lány vágyik arra, hogy órák hosszat lehessen a pasijával beszélgetni, könyvekről, édes kis semmiségekről, világmegváltó tervekről.

Bók - Kétélű fegyver - van, akinél nyerő, mást csak zavarba hoz. A népszerű lányoknál, akik hozzá vannak szokva, hogy úton-útfélen megdicsérik őket, nem annyira hatásos, de egy próbát megér, biztosan szebbé teszed a napját, csak sanszos, hogy te leszel az n+1 fiú, aki teper utána. Érdemes kitapogatni, hogy a lány mennyire vevő a bókokra, néhányan bestresszelnek tőlük, úgy pedig nehezebb ismerkedni.

Cici - Nézd, a szemem itt van az arcomon, nem a mellkasomon! Nincs kiábrándítóbb egy lány számára annál, ha folyamatosan a melleit bámulod! Nem így fogod meggyőzni őt arról, hogy ő maga érdekel, és nem a felszín.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A nyomtatott lapból kimaradt szócikkek. 

Duma - Ha jót akarsz, a „csajozós dumákat” inkább ne használd. „ Nagyon fájt, amikor a mennyből estél le?” - ne csodálkozz, ha a lány a pokolba kíván ezután az elcsépelt szöveg után. A kreativitás teljes hiányáról árulkodik, ráadásul nagyon személytelen. Ha meg akarsz szólítani, egy egyszerű szia, mosollyal kombinálva a nyerő.

Ego - az önértékelésed legyen rendben, azokat a lányokat kivéve, akikben túlteng az altruizmus, senki sem szeretne egy önbizalom-hiányos fiút pesztrálni. A ló túlsó oldalára se ess át, nem szeretnénk dicshimnuszt hallani arról, mennyire király is vagy.

Humor - a nem-titkos csodafegyver. A nevetés endorfint, azaz boldogsághormont szabadít fel, és ha boldog veled, miért ne lehetne több is köztetek?

Nyomulás - Ahogy ti sem szeretitek, ha egy csaj túl rámenős, ez fordítva is így van, ha napi 20 üzenettel bombázod, mindig mellé ülsz a Hangárban, nagy eséllyel kiszemelted menekülőre fogja.

Randi - Ha már végre összeszedted a bátorságod és elhívtad egy találkára, kerüld a sablon-helyszíneket. Kutatók szerint (már pedig nekik általában igazuk van) ha olyan helyzetben randiztok, ahol adrenalin termelődik, akkor lényegesen vonzóbbnak látjátok a másikat, és szinte garantált a következő találka. Adrenalin-dús helyzetet itt a PT-ben kissé nehéz találni, de legalább megcsillogtathatod a kreativitásod!

Szeszély - Az a tulajdonsága a női nemnek, amin még mi sem igazodunk ki, nemhogy a srácok! Fogadd el, és próbáld nem személyeskedésnek felfogni, ha a lány az utolsó pillanatban lemondja a randit, ha teljesen mást mond, mint legutóbb, ha játssza az elérhetetlent. Az utóbbi gyakori jelenség, és abból a téveszméből táplálkozik, hogy keresse csak a fiú a lányt. Ez jár a lányok fejében, amíg úgy tesznek, mint akik észre sem vették a közeledési szándékodat, közben meg 2 percenként csekkolják az üzeneteiket, hogy írtál-e.

Lakosa Alina

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr1005434173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

funfun 2013.07.31. 05:42:21

Már ott dobtam egy hátast, hogy ajándék. A mufflonok az egyenjogúság nevében vegyenek nekünk is ajándékot, akkor kapnak ők is. Neked biztos nincs fickód, szivi, ha meg van, az egy tutyimutyi papucs. Segítségül itt egy lista a faszikhoz: ne legyenek magasak vele szemben az elvárásaid, még akkor sem, ha romantikus amerikai filmekből és brazil szappanoperákból szeded a kívánságaidat. Ne Írd A Cím Minden Szavát Nagy Kezdőbetűvel. Ne csak elvárásaid legyenek. Kérdezd meg tőle, jó volt-e meccs. Ha felmész hozzá, vigyél sört, látni fogja, nem csak te várod el, hogy ajándékot vegyen neked. Ne csak magadra gondolj folyton, hogy lesi-e a titkos kívánságaidat, meg úgy viselkedik-e veled, mintha legalábbis valami kibaszott különlegesség lennél. Legyenek természetesek az igényeid. Meg ne írogass baromságokat posztokba, hanem szállj le a földre. Hidd el, ekkor lesz pasid.

2013.07.31. 07:10:56

Hát ez borzalmas volt.

Kilgore Trout 2013.07.31. 08:16:35

funfun kolléga: érdemes lenne értelmezni a leírtakat. Amiről te írtál, az már akkor következhet be, amikor létrejött a randi, és esetleg egy ideje együtt vagytok. Ha jól értelmeztem a posztolót, itt még az első randi előtt vagyunk az ismerkedés periódusában. Bár az ajándék címszó egy kicsit valóban korai ebben a szakaszban. Szóval ajándékot nem viszünk eleve a tetthelyre, hogy majd hátha lesz valaki, akinek odaadjuk. A többi címszó viszont az ismerkedés megkönnyítésére született, és valljuk be, ott azért valóban sokan küzdenek kihívásokkal. Egyébként a komment jogos a későbbi kapcsolatra.

greycup 2013.07.31. 09:08:34

"ha teljesen mást mond, mint legutóbb"

Na, az ilyen lány nagy ívben kerülendő... :)

Bellagio 2013.07.31. 09:56:06

Szeszely: Eretlen hulye picsak sajatossaga. Egy patront meger de semmi tobb.

Sárga Király 2013.07.31. 10:05:17

Keresse csak a fiú a lányt, de azért ne nyomuljon, mer' akkor az érzékeny nő menekülőre fogja. Hát hogyne, értem.

"Fogadd el, hogy a lány az utolsó pillanatban lemondja a randit." Elfogadom, és a büdös életben nem keresem többet, ha az első-második találkozásról van szó. A játszmázásnak mindig bukta a vége.

"Ne a cicit nézd."Akkora dekolttal jártok, hogy alulról is lehet látni a melleket, de megsértődtök, ha mégis azt nézzük. "Ne csak a felszínt lásd" - mondod te; akkor ne azt helyezzétek előtérbe.

"A buta pasinál nincs rosszabb". De, hidd el van - a buta nő, aki okosnak képzeli magát, és diktálni akar.

szepi79 2013.07.31. 10:13:04

"A figyelmességtől meghatódunk, és a tudatalattink is megnyugszik, hogy számíthatunk rád, ha baj van."

vs.

"Fogadd el, és próbáld nem személyeskedésnek felfogni, ha a lány az utolsó pillanatban lemondja a randit, ha teljesen mást mond, mint legutóbb, ha játssza az elérhetetlent. "

kicsit sem érzed gáznak ezt, kedves cikkíró?

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2013.07.31. 10:14:08

Ez nagyon tinisen béna volt, már sorry.
Ha meg olyan a pasi amit leírsz, akkor persze papucs, és azért nem jó :D

doktor.dikhed 2013.07.31. 10:40:33

"Agy - Imádjuk, ha használod! Buta pasinál nincs rosszabb, mit sem ér a kockás has, ha nem tud két összefüggő mondatot kinyögni. Az intelligens, ironizáló humor a legtöbb lánynak jobban bejön, mint a vég nélküli oltogatás és kakaskodás. Titkon minden lány vágyik arra, hogy órák hosszat lehessen a pasijával beszélgetni, könyvekről, édes kis semmiségekről, világmegváltó tervekről."

Ez a legjobb. Ahogy láttam a nők általában a domináns, enyhén agresszív férfiakat kedvelik. Az intelligencia a párkapcsolatokban egyértelmű hátrány. A nők szeretnek intelligens férfiakkal beszélgetni, miközben van egy domináns barátjuk, aki uralja őket, minden helyzetben azonnal dönt (igaz, hogy általában rosszul) stb.

whale 2013.07.31. 10:52:44

Lazuljatok már le! Megnéztétek, hogy hol vagytok? Ez egy GYEREKÚJSÁG, tökfejek!:))
12-13 éves kislánykák álmodoznak az életről! Ti is ezt csináltátok anno...

Bellagio 2013.07.31. 10:57:42

@whale:

Eppen ez a lenyeg. Tanacsot adunk, hogy hogyan ne basszak el :)

Sárga Király 2013.07.31. 11:05:42

@whale: Csak épp főoldalra került, azt' válaszolunk rá. Ráadásul, Először észre sem vettem az oldalt futó kamaszsávot. Más kérdés, hogy egy gyerekújság miért oszt csajozós tanácsokat, ha a szerzői kör életkora együtt sem éri el a 100 évet.

carmen_ 2013.07.31. 12:58:12

Kedves Kommentelők!
Mindenek előtt szeretném megköszönni, hogy végigolvastátok a cikket.
@funfun: Nem Írom A Cím Minden Szavát Nagy Betűvel. Nyilván azért van ennyi időd tinilányok cikke alá kommentelgetni, mert nem fogadtad meg a tanácsokat. Sört meg nem viszünk, nincs olyan nő, akinek kedve lenne a sörhas alatt megbúvó kokkot keresgélni. Gusztustalan. Még focimeccs közben is.

whale 2013.07.31. 16:06:17

@carmen_: Hidd el csillagom, eljön majd az idő, amikor boldogan keresgélsz majd sörhasak alatt kokkot, bármennyire is hihetetlennek tűnik ez most neked...:DDD

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2013.07.31. 16:59:55

A tinik a mellekről is írnak már? Nem értem. A szerzőt meg rohadtul nem találom az oldalsávban. Mi az a kokk amúgy?
süti beállítások módosítása