KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2013.07.29. 17:38 KN_2013

Egyenjogúság – Clash of Titans

Címkék: férfiak nők kecskemet egyenjogúság szabó attila people team peopleteam kn 2013

A nők, mivel ugyanúgy emberek, mint a férfiak, rendelkezhetnek az életükről, végezhetnek olyan munkákat mint a férfiak, és szavazhatnak is. Mi a bajuk ezzel hímsovinisztáknak? Vigyázat, érzelmeket felkorbácsoló véleményfoszlányok következnek!

fiuklanyok.jpg

A soviniszták azzal érvelnek, hogy a nők alárendeltek. De miért lennének azok? Mert ők adnak életet gyermekeknek 9 kilenc hónap árán? Ezért csak a férfiak lehetnének alárendeltek. Vagy azért, mert fizikailag gyengébbek? Sok nő egyébként könnyedén elbánna rengeteg puhány férfival.

Megkérdeztem Nórit, a PEOPLE TEAM ügyeletes irodalomtanárát. „Rengeteg helyen találkozhatunk azzal, hogy egy nő és egy férfi ugyanazt, ugyanabban a pozícióban dolgozza, de a nő mégis kevesebbet keres, és ez bizonyított tény - mesél Nóri a szomorú valóságról. Eleve a nők véleményét kevésbé fogadják el, kevesebb a nő a cégeknél: főleg azért, mert a nők a szülést, a családalapítást választhatják. Ez ugyan a saját döntésük, viszont azok a nők, akik karriert szeretnének, sem tudnak érvényesülni, mint anya, vagy csak később. Nagy baj az, hogy a legtöbb állásinterjún megkérdezik a nőket: szeretnének-e gyereket? Ha a válasz igen: nem veszik fel, ha a válasz nem: azt hiszik hazudik, és nem veszik fel" - mondja Nóri.

Ebben látok némi igazságot, viszont szerintem a nők is telhetetlenek, mert már tanulhatnak, dolgozhatnak, élhetnek úgy, mint a férfiak mégis kisebbségnek érzik magukat, mert néhány idióta férfi megveti őket.

„Börtönbe zárták, halálosan megfenyegették és meg akarták korbácsolni, mert nő létére a volán mögé ült.”  Ez megtörtént Szaúd-Arábiában, és még az itteni nők sírnak, hogy sanyargatják őket, mikor már saját luxuskocsijuk lehet. A családanyától kezdve a recepciós- és asszisztensnőn át egészen a irodai főnöknőig, parlamenti képviselőig eltudnak helyezkedni a nők.

„Ha olyan nagy egyenjogúság van, mi, férfiak miért nem mehetünk előbb be az ajtón, miért nem kapunk néha virágot?” - ezt Borzastól hallottam, aki amúgy a táborban a nők nagy rajongójának számít.

Hadd válaszoljak a kérdésre. Azért, mert többségünk illedelmes.

Szabó Attila

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr485432410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása