KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2013.07.26. 21:25 KN_2013

Strandolás

Címkék: vélemény programok sport rólunk kecskemét újságírás strand people team kecskenewsás tábori élet peopleteam kn 2013 szűcs zsolt

Van olyan ember, aki nem megy a nyár folyamán strandra, vízpartra? Szerintem nincs! Mindenkinek szüksége van egy kis pihenésre, felfrissülésre. Ha esetleg a pihenés mellé becsúszik egy főtt kukorica vagy fagyi, akkor még jobb az összhatás.

strandolás.jpg

Mikor beköszönt a jó idő, minden ember, nemtől és kortól (mindentől) függetlenül megkeresi a vízpartokat. Lehet az aquapark, szabadstrand a Balatonon, óceánpart Balin, vagy esetleg a kertben felállított műanyag medence. A lényeg minden esetben egy és ugyanaz: szórakozás, pancsolás és temérdek mennyiségű kaja, pia.

A strandolás jó. Bárhol, bármikor. A PT-ben még annál is jobb. A tábor csapata minden évben megejt heti egy-két látogatást a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban. Ebéd után összegyűlik egy körülbelül 30-40 főből álló csipet-csapat, és elhagyjuk a tábor kapuját. Kis sétát kell tennünk, amíg kiérünk a buszmegállóba. A buszra felszállva hosszadalmas jegy-lyukasztgatás következik, egy kis időbe telik, amíg szegény mókusok és tanárok mindenkinek kezelik a jegyét. Az út a fürdőbe nem hosszú, legalábbis kibírható.

A csütörtöki nap folyamán nekem is volt szerencsém egy ilyen kis kiruccanáson részt venni, aminek rendkívül örültem. Vagyis örültünk. Mindenki. Mint mondtam, nincs olyan emberi élőlény, aki nem szeret strandra menni. Mikor megérkeztünk, rögtön ledobtuk cuccainkat a fűben leterített törölközőkre. Irány a víz! Nagy hévvel értünk a medence partjához, de mikor a lábunk beleért, kicsit belassítottunk. Hideg. Nagyon hideg. De kit érdekel? Nyár van! Szóval, miután ez a gondolatmenet lejátszódott agyunkban, bevetettük magunkat a jéghideg medencébe. Miután „kiúszkáltuk magunkat”, átmentünk a forró termálvízbe. Ott egy csöppet kellemesebb volt üldögélni és beszélgetni. Sok mindenről beszélgettünk barátaimmal, de hirtelen a fő téma az kaja és az evés lett. Mi ilyenkor a teendő? Ki a vízből, szaladj a pénztárcádért, és állj be a sorba az első büfénél ami az utadba kerül! Mi is ezt tettük. Minifánkot faltunk, hideg limonádéval.

Mindenki jól érezte magát, csak boldog, mosolygós gyerekeket láttam a délután folyamán és szomorúan fogadtuk a kiáltozást: „People Team, indulunk a buszhoz!”

Menjetek vízpartra, bulizzatok és egyetek sokat!

Szűcs Zsolt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr125428204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása