KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2013.07.24. 20:17 KN_2013

The perks of being a wallflower

Címkék: vélemény kritika kecskemét újságírás people team kecskenewsás peopleteam galántai csilla kn 2013

Magyarul „Egy különc srác fejegyzései”, ami véleményem szerint borzasztó fordítása az eredetinek. Ez az első és az utolsó hiba, amit ebben a filmben találtam.

kepatmeretezes_hu_theperksofbeingawallflower2v.jpg

Még egy alkotás, ami a tinik életéről szól? Sablonosnak tűnik, pedig valójában közel sem az. Ugyanis ez a film tényleg egy fiatal fiúról szól a gimnáziumban, de egészen más, mint az eddigi, ugyanezt a témát bemutató filmek (nekem elhihetitek, láttam eleget).

Charlie, filmünk főhőse 15 éves, most kezdi a középiskolát. A visszahúzódó, kissé különc fiú az irodalom nagy szerelmese, éppen ezért lepődik meg, amikor új iskolájában barátokra talál. Élmény nézni, ahogy szépen lassan kibontakozik, megnyílik a világ felé. Természetesen, ahogy az lenni szokott, hamar beleszeret Sambe, a végzős lányba, aki csupán kisöccseként tekint rá. Patrick, aki a filmben szereplő meleg srác karakter, titkos szerelmi viszonya miatt szenved, miközben beleviszi Charlie-t mindenbe, ami jó (és természetesen abba, ami rossz).

A legmagávalragadóbb az egész történetben, az a főszereplőnk személyisége, amit a film végére nem csak megismerünk, de meg is szeretünk. Olyan kis esetlen és annyira elront mindent, hogy már egy kicsit magunkra is ismerünk. Korábban komoly lelki traumák érték és egyértelmű, hogy pszichológiai segítségre van szüksége, amit a végén meg is kap. Imádja a zenét és szeret írni. A film a leveleiből áll, amit egy képzeletbeli barátjának ír. Családi háttere látszólag rendben van, de ha egy kicsit a dolgok mögé nézünk, láthatjuk, hogy ez sem egy teljesen biztos pont az életében. Két számára közelálló embernek a halálával is meg kellett küzdeni, és ha mindkettőért talán nem is, de az egyikért biztosan magát okolja. Mint minden másért, ami valakinek fájdalmat okoz és a közelében történik.

A végére magától értetődően megkapja a lányt és teljes a boldogság, azt leszámítva, hogy Sam pár száz kilométerrel arrébb, már egyetemre jár.

A könyvet is érdemes elolvasni, én a film hatására tettem és azóta is megmaradt örök élményként. Olvassátok, nézzétek aztán szeressétek!

Galántai Csilla

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr415422888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása