KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2013.07.24. 12:49 KN_2013

Hollywoodi filmek

Címkék: vélemény kecskemét filmek újságírás elmélkedés hollywood people team kecskenewsás peopleteam újságíró tábor mészáros nándor kn 2013

Sokszor találkozom barátaimmal, ismerőseimmel, és sokszor a mozi a legmegfelelőbb program. Az ember mindig másfajta filmekre van kiéhezve. Ha olyan a hangulata, vagy partnere, mehet romantikus filmre, de ugyanúgy, ha szomorú napod van, mehetsz vígjátékra is, ha pedig valami izgit akarsz nézni, akkor akcióra is akár (már nem izgalmas).

Hollywood.jpg

Manapság nagyon sok a hollywoodi film, minden témában. Régen nagyon is szerettem ezeket a típusú filmeket, de napjainkban, amikor beülök egy akciófilmre, unom magam, mert sokszor már tudja az ember, hogy mi fog történni, így az izgalom odavész. Felépítésük lassan ugyan az lesz: Megismerkedés a főhősökkel, majd jön a balhé, aztán minden jóra fordul. A mai filmek sablonosságának oka:

2005-ben egy veterán forgatókönyvíró, egyik könyvébe 15 ütemre osztotta fel a filmek struktúráját. 3 nagyobb ütem van: „összecsapás”, „minden elveszett”, és végül a „feloldás/befejezés”. Az író azt, amit létrehozott csak egy általános struktúrázásnak vélte, de a könyvének akkora sikere volt, hogy a filmesek, elkezdték formulaként használni, különösen a nagyköltségvetésű filmeknél, azért, hogy ne legyen veszteség.

Sok olyan film van, amire el sem megyek, mivel tudom, hogy megint egy új csalódás lesz, és nem éri meg a pénzt. Ami még zavar az az, hogy a vígjátékokban (nagy részben) előre lehet tudni, a vicceket. Így már nem is nevetünk a barátaimmal, hanem fogadásokat kötünk „Fogadjunk, hogy ez fog történni...” címszóval. Van amikor a filmezők kiadnak a kezükből valami újat, valamit amit még eddig nem láttunk (Másnaposok), és mikor látják, hogy nagyon nagy sikere lett a filmnek, elhatározzák, hogy csak azért is csinálnak folytatást, mert szükség van a minél nagyobb bevételre (Másnaposok 2, Másnaposok 3). Összegezve, mindenki gondolja át, hogy mit szeret, és csak arra adjon ki pénzt, ne költsön fölöslegesen.

Mészáros Nándor

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr105422898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása