KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2013.07.24. 21:18 KN_2013

Caesar’s Bread?

Címkék: zene vélemény rólunk rock kecskemét metal újságírás elmélkedés caesar farmer people team kecskenewsás peopleteam acsády áron kn 2013

A legtöbb fiatal sztár szeretne lenni. Nincs is kényelmesebb dolog a tinilány rajongók sokasága elől való menekülésnél és a rajongói levelek számolgatásánál. Sokan úgy gondolják (köztük én is), hogy ez az életforma éppen nekik való. Csakhogy ehhez egy zenekar is szükséges...

farmer.jpg

A bandaalapítás ötlete tavaly ősszel merült fel három ’gitárzsenikezdemény’ osztálytársamban. Frontembernek egy ’hipermegasztár’ hangú hölgyet választottak volna, viszont közben rájöttek, hogy így nehéz lesz a ’rákenroll’ mélyvízébe fejest ugraniuk. Ekkor kértek fel a frontemberi posztra, annak hatására, hogy egy iskolai karaoke-esten torokfájósan adtam elő Adele Someone Like You című slágerét. Akkor olyan rekedtes hang jött ki a torkomon, ami leginkább Ligeti Gyuriéra (Zagar, We Are Rockstars, Puzzle) emlékeztette kedves cimboráimat. Ez a négyes tagság azonban egyelőre – a teljesség igénye nélkül is – csekélynek bizonyult. Szerencsére felfedeztük egyik haverunkon, hogy nemcsak a számítógép, de a szintetizátor billentyűivel is ügyesen bánik.Egyesítvén processzorainkat úgy döntöttünk, hogy egy főpróba jót tenne nekünk csökkentett módban, mielőtt belevágnánk a muzikalitás tortájának legközepébe. Kapóra jött az osztálykarácsony vészes közeledése, úgyhogy elővettük líraibb énünket, és belevágtunk a The Killers Runawaysébe (ami valószínűleg Borzas szerint tök gay). Igen, akkor sem sokan nézték volna ki belőlem, hogy képes lennék Brandon Flowers-i magasságokba emelkedni, pedig nagyjából de. A próbákon szinte fantasztikusan adtuk elő ezt a kiváló dalszerzeményt, azonban amikor a 9.F osztály számára beköszöntött a szeretet ünnepe, a dolgok nem úgy sikerültek, ahogy előre elterveztük. Először is olyan mérhetetlenül nyálas bevezető szöveget sikerült rögtönöznöm minikoncertünkhöz, hogy azok után még egy Boy George -szám is heavy metalnak hatott volna. A pengetős szekció pedig nem volt képes egymásra hangolódni, jó pár melléfogással hátráltatták egymást. Az eukaliptuszos negróról nem is beszélve, ami a dal előadása közben véletlenül a számban maradt.Azóta megírtunk két és fél saját számot, és csatlakozott hozzánk egy basszusgitáros is. Farmering Blues című szerzeményünket szövegvilágában leginkább a Quimby ihlette, a hangszerelése azonban üdébb, pörgősebb, és inkább kemény, mint súlyos. A Vonzalom, mintha a 30Y-t keresztezték volna a Hungáriával. A Szex a lépcsőházban című dalunk pedig egy félkész akusztikus feszültségkeltés, amit el szeretnék vinni Dolly Rollos irányba. A többiek nemtetszésüket azzal fejezték ki, hogy erőteljesen megdobáltak citromos Gösserrel. A Caesar's Bread majdnem olyan jó, mint egy fagyasztott császárkalács pirkadatkor. Akinek ez a zenei világ és hangulat felkeltette érdeklődését, az megtalálhat minket random pestszentlőrici garázsokban. Dobosok jelentkezését szívesen fogadjuk.

Acsády Áron

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr895423715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása