KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2013.07.22. 09:26 KN_2013

Az úriember

Címkék: vélemény kecskemét újságírás elmélkedés people team sipos balázs kecskenewsás peopleteam kn 2013

Szerintetek milyen manapság egy úriember? Mik a különös ismertetőjelei, mit értünk azon, amikor azt mondjuk valakire: „igazi gentleman” vagy „talpig úriember”? A következő cikkben erről olvashattok.

as.jpg

Egy úriember ismeri a viselkedési és az öltözködési szabályokat. Mindig a megfelelő alkalomhoz, szituációhoz öltözik – divatos. A munkában vagy rendezvényen öltöny és nyakkendő, míg családos eseményhez póló és nadrág.

Tisztában van a kötelezettségeivel, azokkal is, amelyeket nem jogszabályok írnak elő. Az udvariassági szabályok betartásával a másik embert becsüljük meg. A másik előtt kimutatott tisztelet nem gyengeség, hanem egyfajta elismerés a munkásságáról és annak szerepéről.

Mindenkivel minden helyzetben kedves és közvetlen. Sajátja a becsület, a tisztesség és a kitartás.

Egyértelműen nem tud minden helyzetben úgy dönti, hogy az mindenki szemszögéből megfelelő legyen, de egy adott szituációból a lehető legjobb döntést hozza. Hagyja, hogy a nő foglaljon helyet előbb. A régi időkben elvárás volt, hogy egy férfi leüléskor a hölgy feneke alá tolja a széket. Ennek ma már csak romantikus vacsorán vagy rendezvényeken van helye.

Egy úriember úgy mulat, hogy megőrzi a méltóságát. Nem káromkodik. Az obszcén szavak annyira átjárják a köznyelvet, hogy szinte már észre sem vesszük. Fontos a választékos beszéd. Mindez nem függ a társadalmi hovatartozástól, sőt még az anyagi helyzettől sem. Végzettségétől és munkájától is független, legyen akár kőműves vagy szemétszállító.

Átadja helyét a tömegközlekedés használatakor. Nem kell megfelelő pillanatra várnia, illetve szavakat keresnie. Elég egy szimpla „Parancsoljon, üljön le!” egy mosoly kíséretében.

Sipos Balázs

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr945418157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása