KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2013.07.18. 11:04 KN_2013

Ó, hi, Ohio!

Címkék: média amerika újságírás ohio multikulti nemzetkozi újságíró tábor médiatábor kn 2013 oláh luca tesod jon?

A táborba évről évre egyre több idegen országból érkeznek lelkes táborozni vágyók. Néha olyan országokból, amelyeket csak egy, esetleg két határ választ el hazánktól, néha viszont óceánokat, tengereket kell átutazniuk a gyerkőcöknek csak azért, hogy egy hetet, vagy akár egy hónapot töltsenek el a sütik, kacskák és királyok nyaranként meghódított és bevett területén.

IMG_0230.JPG

Franciák, hollandok, osztrákok, németek, izraeliek, angolok, kanadaiak, és az idei év legújabb külföldi srácai és lányai, az amerikaiak Ohióból. Ohio az USA 17. tagállama, itt él a legtöbb magyar egész Amerika területén. Ha valaki annyira nem is jó földrajzból, Ohio egyik településéről Clevelandről, talán már hallottatok a többé-kevésbé népszerű sorozat, a Cleveland Show által. 

Saját kíváncsiságom révén hamar szóba is elegyedtem a három idegen kontinensről érkezővel, hogy minél több érdekfeszítő információhoz jussak hozzá, hogy aztán titeket is beavathassalak a két hazával rendelkezők életébe.

Kósa Krisztián (16), Karina (14) és Klaudia (9) (micsoda alliterációk!) több átszállással, New Yorkon, és Helsinkin keresztül jutottak el táborunk szeretett helyszínére, Kecskemétre. A megterhelő út ellenére, szívesen utaznak, hogy aztán végre a saját származási helyük talaja legyen lábuk alatt. 

Szüleik magyarok, de mindhárman Amerika csodálatos napvilágát látták meg. Mind a magyar, mind az angol nyelvet szinte perfektül törik, és mindent megértenek, ami talán annak köszönhető, hogy bár kint egyszerűbb lenne csak angolul beszélni, családon belül inkább a magyart használják.

Nyarakat rendszerint Magyarországon töltik Budapesten, vagy a Balaton környékén, a táborba mégis idén jöttek először unokatestvéreik, a két nagyszerű mókus Fáth Johanna és Olivér révén, akik már a tábor örökös tagjai.

Nagyon tetszik nekik a tábor, rendkívül lelkesek, és könnyen barátkoznak. Az átállás eleinte persze nehéz volt, szerintük az emberek itt sokkal közvetlenebbek, és bátrabbak az amerikaiak néha már túlzó óvatosságához képest. 

Mindenesetre remekül érzik maguk, és remélhetőleg a következő években már ők is egyértelmű nyári programként gondolnak majd a táborra!

Oláh Luca

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr75412209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása