KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2013.07.18. 10:45 KN_2013

Kizárólag szelektíven!

Címkék: újságírás hulladek szelektiv people team peopleteam újságíró tábor kn 2013 kuslits kata hulladekgyujtes

A büfé előtt sorakozó üvegeknek sokan nem értik a szerepét. Mit tudhatunk a tábor környezettudatos hulladékkezelésről?szelektív hulladékgyűjtés.jpg

Először is, mi is az a szelektív hulladékgyűjtés miért is hasznos ezzel fáradozni? A szelektív hulladékgyűjtésnek két fő célja van az egyik a szemét csökkentése, a másik a közismert újrafelhasználás. Ebből már egy művészeti irányzat is alakult, ennek neve a recycling art, itt a művészek más számára hulladékká vált tárgyakat használnak fel. Az újrahasznosítás általános jelentése leegyszerűsítve az, hogy például a kidobott papírokból újra papír készül. Vannak viszont olyan ágai is amikor az adott fajta hulladékból más tárgy készül, én például egyszer voltam olyan üzletben ahol csak ilyen újrahasznosított ruhák, pénztárcák, ékszerek voltak

A büféseket kérdeztem arról, hogy a táborban ez, hogy van jelen. Nem voltak túl bőbeszédűek, annyit mondtak, hogy külön gyűjtik a nejlont a papírt meg amiben a táborozók is segítenek az üveget. Azt mondták, hogy amiből mi iszunk üveg lehet, hogy már másodszorra vagy akár harmadszorra lett felhasználva.

Az én véleményem a szelektív hulladékgyűjtésről mind a táborban mind általában az, hogy habár már mutatunk előrelépést sokkal természetesebben kéne vennünk ezt a fajta hulladékkezelést, például nem csak közterületen, táborban vagy akár iskolában kéne ezt a tevékenységet folytatni, hanem ugyanúgy otthon is. Én nagyon örülök annak, hogy itt a táborban is erre tanítják a gyerekeket, viszont szerintem ezt lehetne fejleszteni. Például újrafelhasznált papírra nyomtatnánk mind a kecskenewsast mind az összes többi nyomtatni, másolni való feladatlapokat stb. Nem csak az üvegeket hanem a műanyagot a fémet és a papírt is külön gyűjthetnénk. Igaz a fő hulladékforrás a táborban az üveg, de legalább könnyebben megszoknánk az általunk felhalmozódott szemét tudatos kezelését, így a következő vagy akár a mostani generációnk is jelentős fejlődést érhet el.

Kuslits Kata

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr45412213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása