KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2012.07.23. 15:44 KN_2013

Nemzetközileg

Címkék: barátság külföldiek tornyossy szabolcs

Hollandok, svédek, brazilok, kínaiak és még rengeteg más nemzetiség, akik képviseltetik magukat a PT-ben. De miért ide jöttek? És mit csinálnak itt? Milyen velük a közös élet? Három kérdés – három válasz.

A PT-ben nem szokatlan az, ha összetalálkozol egy veled nem azonos nemzetiségű diákkal vagy tanárral. De hogy miért jönnek ide? Egy éve készítettem egy interjút Szilvivel, akkor azt mondta, hogy azért jönnek többen külföldről, mert külföldi pályázatokból nyer a tábor pénzt. Csakhogy ebben az évben már nem sikerült ezeket megnyerni. Ahhoz, hogy megtudjam, megkérdeztem a szomszédomat, Christ, aki történetesen holland. A következőt mondta:

„Anyám találta a hirdetés internetben, és gondoltuk, miért ne, aztán megtetszett, és ez már a második év itt.” Látszik, milyen hasznos lehet az internet.

A másik kérdés: mit csinálnak, amíg itt vannak? Hát, először is tanulnak magyarul – diákok és tanárok egyaránt – akik pedig nem először vannak itt, mint Chris is, azok kipróbálják a tábor nyújtotta egyéb lehetőségeket, pl.: a sportot.

A harmadik pedig, hogy milyen velük együtt, milyen velük lenni, lógni, dumálni. Mivel az én szomszédaim is külföldiek (svéd és holland) őszintén mondhatom: nagyon jó. Nekem legalábbis tetszik. Az egy másik dolog, hogy velük gyakorlok egy kis angolt, de eleve érdekes velük beszélgetni, mert ők máshogy élnek mint mi. Más kultúra, más szokások. Ezek meg az ezekhez hasonló tények teszik olyan érdekessé a velük való együttlétet a tábor ideje alatt.

Tornyossy Szabolcs

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr94673129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása