KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2012.07.10. 08:39 KN_2013

Pohárpakolás, avagy sport a konyhából

Címkék: programok kecskemét people team peopleteam végh barnabás sport poha-rak speedstacks

Az egyénileg és csapatban is űzhető sport egyre növekvő népszerűségnek örvend, így idén a PT lakói is megismerkedhettek a Speed Stacking, vagy magyarul Sport Poha-rak alapjaival.

0709_poharas.jpg

Pohárpakolás. Önmagában a többség számára nem jelent többet egy esetleges mosogatógépből való kirakodásnál, ami – valljuk be – nem a legszórakoztatóbb elfoglaltság. Ámde mindjárt más a helyzet, ha ebből az egyébként borzasztóan unalmas mechanizmusból sportot csinálunk. Mármint inkább szabadidő-tevékenységnek nevezném, de ez most majdnem mindegy. Manapság mindenből lehet sportot csinálni, legyen az a legszürkébb hétköznapi algoritmus, vagy bármi más. A Speed Stacking mindennek ellenére remek találmány, amely 1985 óta szedi áldozatait, egyre bővülő, világszintű szervezetként. Magyarországon két éve van forgalomban a műanyagpohár-rakosgató játék, amelynek képviselői hétfő délelőtt meglátogatták a PT-t. A Hangárban ismerkedhettek meg a kíváncsi táborozók a nálunk még új keletű sport alapjaival, fortélyaival, és a vállalkozó szelleműek ki is próbálhatták, miként épül a pohárhalmaz toronnyá. Az amerikai eredetű játék bonyolult szabályrendszeren alapul, amit meg sem kísérelek papírra vetni. A lényeget viszont mindenképpen.

A Sport Poha-rak elnevezésű készségfejlesztő lényege, hogy összhangot teremtsen a jobb és bal kezünk, ezáltal agyféltekéink között is azáltal, hogy a poharakat szigorúan váltott kézzel szabad csak egymásra rakni. Ebben a játékban a gyorsaság számít, amit egy kis gyakorlással bámulatos mértékben lehet fejleszteni.

Így elsőre könnyűnek, és talán feleslegesnek tűnhet, ám a mai modern, jobbkezes beállítottságú világban nem is olyan egyszerű az ügyetlenebb kézzel precíziós feladatokat elvégezni. Mindemellett a szellemi és fizikai kondíciót is jelentősen növeli.

Végh Barnabás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr524638285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása