KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2012.07.02. 08:00 KN_2013

Kiütéses győzelem

Címkék: eb-döntő miholina márton

Kiváló eredményekkel érkezett Spanyolország az idei Eb-re: egy olimpia, egy vb-, kettő Eb-győzelem. Csoportkörben hihetetlen eredményt futott. Két győzelem, egy döntetlen. Olaszországgal itt nem sikerült dűlőre jutnia. De mi lehetett az oka, hogy egy 1–1-es meccs után így pórul jártak az olaszok? A nyolcad-, negyed- és elődöntőből pedig a spanyolok gól nélkül jutottak a döntőbe.

marci_iniesta.jpg

Az olaszok kicsit mutatósabb mérleggel érkeztek az Eb-re: egy olimpia, egy Eb- és négy vb-győzelem. Nem volt kétséges, hogy a spanyolokon kívül ők jutnak tovább. Az elődöntőket eredményesen teljesítették, Balotelli kirobbanó formában futballozott. Ezen az Eb-n góljain kívül a viselkedésével keltette fel a közönség figyelmét: a gólörömeit megörökítő képek a világhálón mindenütt megjelentek.

Kecskeméten a hangulat már a tetőfokára hágott. A hangzavar elviselhetetlen volt. Kifestett emberek mindenütt. Egyik arcon spanyol, másikon olasz zászló díszelgett. A tábor két részre szakadt. A meccs előtt másfél órával már elkezdték elfoglalni helyeiket a szurkolók. Amikor a játékosok a pályára léptek, a csapkodó kezek és sípok egyszerre kapcsolódtak be a meccs végéig tartó hangzavarba. A bal oldal a spanyoloké volt, míg a jobb az olaszoké.

Silva fejesgóljával a spanyolok viszonylag hamar megszerezték a vezetést. Innentől a hangulat csak feljebb és feljebb emelkedett. Az olasz drukkerek az egyenlítésben, míg a spanyolok újabb gólban reménykedtek. A második gólnál valami eltört a kékeknél. Akár egy néma ordítás, az olaszok végleg elcsendesedtek, míg a spanyol szurkolók elcsitíthatatlanná váltak. A meccs eldőlt, Jordi Alba fantasztikus passzt kapva megszerezte a spanyolok második gólját. Ez után már alig volt esély az olaszok számára, fejben feladták a mérkőzést. A második félidőben a játék lelassult, Olaszország emberhátrányba került, és még két góllal és a totális megsemmisülés tudatával ballagott le a pályáról. A Hangár fele ekkor elhagyta a nézőteret, és szomorkodva hajtotta álomra a fejét…

Miholina Márton

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr864624846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása