KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2013.07.25. 15:38 KN_2013

A ruha teszi az embert

Címkék: vélemény rólunk divat kecskemét újságírás elmélkedés öltözködés people team kecskenewsás tábori élet peopleteam kn 2013 szűcs zsolt

„A ruha teszi az embert. A meztelen emberek vajmi kevés, illetve semmilyen befolyással nem rendelkeznek a társadalomban.” - Mark Twain

zsolticikk.jpg

Az öltözködés minden embernek más szerepet tölt be az életében. Van, akit teljesen nem érdekel, reggel milyen ruhát vesz ki a szekrényből, csak kényelmes legyen. Van, aki azért szeretne divatos maradni, de nem tulajdonít neki nagy jelentőséget. A harmadik csoport a társadalom azon része, aki él-hal a ruhákért, mondhatni megszállottja az ízléses, sok esetben drága ruhadaraboknak.

Néhány embernek ez a kijelentés kicsit erős lehet, hogy „a ruha teszi az embert”, de gondoljunk csak bele! A divat nem teljesen arról szól, hogy te nézz ki a legjobban vagy neked legyenek a legmenőbb, legdrágább ruháid. Az, ahogy öltözködsz, önmagad kifejezése. Ki tudod vele mutatni az érzéseid, gondolataidat, a zenei ízlésed, még azt is, hogy éppen milyen napod van.

A mai világban, (szerintem) az, hogy jól öltözött legyél, igenis fontos. Ez nem azt jelenti, hogy mindenkinek túlzásba kell esnie és csak „designer” ruhákat szabad hordania az embereknek. Ez azt jelenti, hogy magadnak felelj meg, és elsősorban neked tetsszen az, amit magadra húzol. Legyél igényes a ruházkodás terén, adj magadra!

Azt szerintem kijelenthetjük, hogy az egyéni ízlés nem határozza meg egyéniségünket, de az teljességgel biztos, hogy annak elég erős keretet adhat. A stílusunk mögé el is tudunk „bújni”, mert a világ felé azt közvetítünk, amit mi szeretnénk, hogy lássanak. Ez néha megtévesztő is lehet, és az emberek el is ítélhetnek, esetleg leszólhatnak érte. Mindenkinek csak annyit tudok mondani: ne ítéljetek a borító alapján, srácok!

Szűcs Zsolt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr625426221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása