KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2013.07.24. 11:50 KN_2013

Felix & Gabor Kozma- a tábor legújabb ikerpárja

Címkék: rólunk kecskemét újságírás people team kecskenewsás tábori élet peopleteam kn 2013 szűcs zsolt

Valószínűleg mindenki figyelmes lett a borzas hajú, mindig mosolygó, német ikerpárra. Külsőre szinte megtévesztésig hasonlítanak, de most megtudhatjuk, hogy az érdeklődési körük és tulajdonságaik merőben különböznek.

ikrek.jpg

Mikor elindultam megkeresni a Kozma-ikreket, két ugyanolyan kisfiúra számítottam. Megtaláltam őket, beszélgettünk tíz percet és rájöttem, hogy tévedtem. Ők nem csak egy ikerpár, ők Felix és Gabor Kozma, két különböző egyéniség.

Első körben annyit kell róluk tudni, hogy tizenkét évesek, Németországban élnek, német családban, viszont vannak magyar felmenőik, rokonaik. A People Teamet az interneten találták meg, miközben magyarországi tábort kerestek szüleikkel. Azt mondják, ritkán járnak Magyarországon, de mindig szívesen jönnek.

Szeptemberben kezdik a hetedik évfolyamot. Habár egy suliba járnak, az osztályuk különböző, így a hétköznapokban, napközben nem sokat látják egymást. Az ember azt gondolná, mivel ikerpár, így azonos baráti körük van. De nem! Felix és Gabor kihangsúlyozta, csak külön barátaik vannak, ami talán abból fakad, hogy az iskolában nem ugyanazok az emberek veszik őket körbe. Otthon is saját szobájuk van, nem osztozkodnak. A hobbikat illetően az mindkettőjükre igaz, hogy a sport és a zene az, ami foglalkoztatja őket. Felix gitáron játszik, Gabor pedig harmonikázik. A foci, kedvenc sportjuk is összeköti őket.

Megkérdeztem őket arról is, hogy az emberek gyakran összekeverik-e őket. A válasz egyértelmű volt: Igen! Mivel mindenük (na jó, majdnem mindenük) hasonlít, a hajuk, szemük, még a legkisebb vonásaik is, ez nem is csoda. A közeli ismerőseik, családjuk viszont meg tudja őket különböztetni.

Azt mondják, ez az első évük a táborban viszont nem az utolsó! Az embereket kedvesnek, a hangulatot jónak, a programokat izgalmasnak találják. Nem bánták meg, hogy a táborért Magyarországra utaztak, sőt már most eldöntötték, hogy jövőre is jönnek!

Szűcs Zsolt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr375422776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása