KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2013.07.22. 09:39 KN_2013

Csokoládé

Címkék: vélemény kecskemét újságírás elmélkedés people team kecskenewsás peopleteam seregi nelli kn 2013

A tábori büfében sok minden kapható, a legkelendőbbek mégis az édességek: köztük a csoki és a fagyi. A büfében nagy sikere van, a gyerekek imádják.

68629_galeria_komkom_3.jpg

Tudom, hogy a csokit nehéz nem szeretni, de sajnos nem túl egészséges, így néha nem árt ellenállni a vágynak, és lemondani róla.

„Csak egy kocka, csak egy kicsi sportszelet ebéd után. Különben is boldogsághormonokat termel.” Úgy hisszük, egy kicsiből sosem lehet nagy baj. Pedig de. A csokoládé az egyik oka a pattanások kialakulásának és az elhízásnak.

Tényleg boldogabb leszek?

A legtöbben így gondolják, de a kutatók szerint a csoki csak akkor tesz boldogabbá, ha puszta élvezetből esszük, így nem alkalmazható antidepresszánsként. Nagyot téved az, aki csokival kívánja jobb kedvre deríteni magát.

Hizlal?

Attól függ. Ha az illető mértéket tart, nincs mitől félnie. A felesleges kilók sokkal inkább a rendszeres testmozgás hiányára és az egészségtelen táplálkozásra vezethetők vissza.

Hogy ha valaki kívánja, válassza az étcsokoládét, ami nem hizlal, egészséges, tehát sokkal kevesebb problémát okoz, mint a tejcsoki. Mindezen tényezők mellett, sokkal jobban laktat, és segít abban, hogy a következő étkezésnél sokkal kevesebb kalóriát fogyasszunk.

Ám meglepő módon a csokoládé fogyasztásnak előnye is van. Olyan összetevőket is tartalmaz, amelyek erősítik a csontokat és lassítják a csontritkulást. Egy kísérlet szerint azoknak a nőknek, akik több éven át fogyasztottak akár naponta csokoládét, de mindemellett egészségesen étkeztek és sportoltak is, sokkal alacsonyabb volt a csontsűrűségük, de vékonyabbak és energetikusabbak voltak.

Ezzel senkit nem akarok lebeszélni a csokoládéfogyasztásról, csak azt szerettem volna közölni, hogy csak mértékkel egyétek, sportoljatok sokat és egyetek egészségesen! Így nem kell lemondani a szinte mindenki által szeretett csokoládéról.

Seregi Nelli

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr305418185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása