KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2013.07.18. 10:59 KN_2013

Igaz barátság

Címkék: vélemény kecskemét újságírás elmélkedés people team kecskenewsás peopleteam seregi nelli kn 2013

Tulajdonképpen mit is jelent a kifejezés? Egyáltalán létezik ez ma még? Manapság erről a vélemények nagyon megoszlanak. Milyen egy igazi jó barát? Ha elgondolkodik az ember, maximum 4-5 igaz barátot tud felsorolni maga körül. És persze ebből van egy, aki a legjobb. Nem is tudom. Az igaz barátság talán egy furcsa, szoros, láthatatlan kötelék két ember között. Ezt csak ők látják, ők értik.

1071657_577102429007953_1811436136_o.jpg

Egy igaz barát nem ad ki másoknak. Ez egy nagyon fontos feltétel. Nekem is vannak igaz barátaim. Igazán jó benne, hogy velük mindent meg lehet beszélni. Így nem gyakori az összeveszés. De néha az is kell. Olyan jó utána kibékülni. Milyen még egy igaz barát?

Odaadó, és támogat. Igen, valószínűleg ez is kell hozzá. A támogatás alatt nem azt értem hogy minden hülye, esetleg veszélyes ötletedhez segédkezik. De ha kell ott van, segít ha baj van, tehát támogat, támaszt nyújt.

Ha belegondolok, az én legszorosabb barátságom oviban kötődött. Azóta is legjobb barátok vagyunk, habár soha nem jártunk egy iskolába. Fura, semmi közös nincs bennünk. Azt mondják, az ellentétek vonzzák egymást. Lehet, hogy így van. Egy közös vonásunk sincs, mindenről mást gondolunk, és szerintem ez benne a zseniális, hogy ezt elmondjuk, meghallgatjuk a másikat, és arról a véleményről is egy újabb születik. Talán ezért tudunk órákon át telefonálni.

Úgy vélem, a szerelem is egyfajta igaz barátság. Csak mélyebb. Szorosabb a kötődés az illetőhöz.

Meg a vonzalom. Testileg és lelkileg is. A szerelmed is ugyanúgy támogat, ott van ha kell, nem ad ki másoknak, és ami a legfontosabb, hogy szeret. Szerelemmel.

De ez a kötelék a szakítással teljesen megszűnik. A barátság is könnyen elveszhet, és az is lehet, hogy soha többé nem akarjuk látni az illetőt.

De egy igaz barátság nem ilyen. Az maradandó. Hosszútávon.

Seregi Nelli

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr255413003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása