KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2013.07.17. 11:15 KN_2013

Média

Címkék: média vélemény programok rólunk kecskemét újságírás elmélkedés people team kecskenewsás tábori élet peopleteam újságíró tábor médiatábor sajgó réka

Táborunk szerves részei a turnusok végén bemutatott kisfilmek és a PT magazinja, a KecskeNEWSás is. Ezeket mind a médiaszekció tanulói készítik. De pontosan mi is az a média?

1005741_576621469056049_1396443746_n.jpg

A média nagyon sokszínű, de sokan mégis az újságokra vagy a filmekre gondolnak először, ezért én is erről a kettőről írok. Vannak, akik vitatkoznak is arról, hogy melyik a fontosabb, melyik az érdekesebb, de véleményem szerint mindkettő lehet érdekes és néha unalmas is.

Kezdjük az újságírással! A hírszerzés egyik legrégebbi módja még a mostani modern időkben is nagyon népszerű. Sokan könnyű munkának tartják az újságírást, pedig szerintem nekik még a filmeseknél is nehezebb a dolguk. A filmeket főként a látványukért nézünk, de egy cikket vizuális effektek nélkül kell érdekessé, szórakoztatóvá tenni. Mostanság egyre nehezebb lekötni az emberek figyelmét, ezért az újságíróknak még nehezebb a feladatuk. Mégis nagyon jó cikkek és újságok léteznek.

A filmkészítés, bár meglepő, néhány pontban nagyon hasonlít az újságokra. Ugyanúgy rengeteg munka, kitartás és kreativitás kell a filmek elkészítéséhez, és a céljuk is ugyanaz. Sokan azt hiszik, hogy a modern technika segítségével sokkal könnyebb lekötni a figyelmet, mint nyomtatott betűkkel. De állítom: ez tévhit. Nem egyszerű ezeknek az effekteknek az ismerete, de még a használatuk sem.

Szerintem a média önmagunk kifejezésére és mások szórakoztatására egyaránt megfelelő módszer. Mindkét műfaj érdekes, és sok munka szükséges hozzá.

Sajgó Réka

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr395409571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása