KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2013.07.17. 11:18 KN_2013

iOs Vs Android

Címkék: tech vélemény kecskemét újságírás számítástechnika számtech töprengő people team kecskenewsás peopleteam kn 2013 kádár bence

Ez egy olyan vita, ami napi szinten megmozgatja az okosmobilok és a tabletek világát, miközben folyamatosan vitákat szül a két különböző szoftver hívői között. Mert ez már tényleg fanatizmus, őrültség és megszállottság.

ios-android-war-iphoneindia.jpg

Folyamatosan lehet hallani a hírekben, vagy olvasni a neten, hogy „ez nyerte a pert”, „az nyerte a pert”, „kártérítést kell fizetnie”. De honnan indult ez az egész?

2007 nyarán megjelent az első iPhone, ami, igaz, nagyon keveset tudott, mégis megváltoztatta azt (főleg a későbbi generációk), ahogyan a telefonunkat használjuk. „Apple reinvents the phone”, vagyis újra „feltalálja” a telefont. És igazuk is volt. Azóta minden okostelefonban van böngésző, SMS-szövegbuborék, térkép, GPS, és ami a legfontosabb: egyetlen, ujjal kezelhető érintőképernyő.

És 2007 novemberében az Androidot is bemutatták. Nagyon jó rendszer volt már akkor is, volt, amiben többet is fel tudott mutatni, mint az almás vetélytárs. Akkor kezdődtek a konfliktusok, amikor a konkurens cégek elkezdtek felzárkózni az évek során, sok-sok Apple-szabadalmat megsértve. Azóta pereli az Apple a Samsungot, a Samsung az Apple-t, miközben a Nokia, a Microsoft és a HTC (a többi céget inkább fel sem sorolom) is folyamatos háborúban állnak, viszont a gyártás miatt mégis együtt kell működniük. Nem egyszerű az élet.

De min lehet vitázni még? Mindenen! Érdemes? Nem!

Aki androidos telefont vesz, a nyílt rendszerben hisz: lehet pakolgatni a részletes időjárást jobbra-balra, és sok minden gyorsan elérhető (pl.: beállítások). Aki pedig megengedheti magának, az vesz egy Ájfónt, amihez jár az App Store (ami már a huszonötmilliárdomodik letöltésen is túl van), komplett ökoszisztéma és egységesség az iPaddel és a Mac-kel, és mindemellett egy olyan design, ami megmarad az emberben, és azt mondja: „Szép!” Én az utóbbi rendszerben hiszek, mert legrosszabb esetben is csak három év múlva avul el, és olyan minőséget képvisel, amiről példát vehetne az összes többi cég, nemcsak az IT-iparban, hanem bármelyik másikban is.

Legfőképpen pedig ott van a cég és termékei mögött egy olyan ember, aki hitt az egérben és a grafikus felületben (is), amit ma már mindenki használ: Steve Jobs.

Van, aki ezt szereti, van, aki azt. Ez van, és ezt el kell fogadni.

Akit meg az érdekel, hogy „Húúú, van rajta Facebook!”, az vegyen inkább Androidot.

Kádár Bence

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr65409249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása