KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2013.07.17. 11:07 KN_2013

Miért a lányok udvarolnak mostanában a fiúknak?

Címkék: vélemény élet rólunk szerelem filozófia kecskemét újságírás elmélkedés csajozás lányok fiúk people team kecskenewsás tábori élet peopleteam kn 2013 oláh luca

Higgyétek el, a tizenéves lányok fején nap mint nap siklik át ez a kérdés. Miért mi próbálkozunk? Miért nekünk kell 80%-ban (na jó, talán van az 90 is) kezdeményezni, ha esetleg szimpatikusnak találunk valakit a másik nemből? Hallott és átélt tapasztalatok alapján is megállapíthatom: a XXI. században igenis a lányok teszik meg az első lépést.

740693_576624375722425_1447749573_o.jpg


Hova lettek azok az idők, amikor még a fiúk kérték az első randevút? Lányként sajnos csak a saját összefüggés-elméleteimből tudok magyarázatot találni erre. Talán így van, talán nem. Talán lesz benne némi igazság, talán az egészet csak mi, az eset áldozatai, a lányok gondoljuk így. De íme, összeszedtem pár feltételezést, mi is lehet bennetek, fiúkban.

1. Féltek. Ha tetszik is valaki, mi van, ha neki épp te nem vagy az esete?

2. A büszkeségetek. Miért is nektek kéne elsőként próbálkozni? Ki és mikor döntötte el ezt helyettetek?

3. Nincs előttetek az a példa, amit követhetnétek. Ugyan a szüleitek megismerkedéséről már hallottátok a régi, jól ismert, romantikus kis sztorit, ahol apukád lovagiasan nyerte el anyukád szívét, de az ismerőseid körében egyre kevesebbet, sőt lehet, már nem is hallasz ilyet.

Ugyanakkor a lányok is beleestek ebbe a csapdába. Megteszik az első lépést; bejelölik vagy megbökik Facebookon, üzenetet írnak neki, vagy csak random ráköszönnek, szóba elegyednek a kiszemeltjükkel. Mi lenne, ha nem tennék meg ezt a lányok sem? Várhatnának örökké, amíg végül 88 macskával együtt öregedünk meg a férjünk helyett? Kétlem.

Én (sajnos, vagy nem sajnos) hű híveként a férfi kezdeményezésnek, csak ezt tudom tanácsolni minden fúnak: próbáljátok meg, srácok! Ha tetszik valaki, menjetek oda, vagy írjatok neki, próbáljátok vele bárhogy felvenni a kapcsolatot! Nem azt mondom, hogy már egyből a mély érzéseitekről kell beszélni, de ha közelebb kerültök hozzá, számotokra is kiderülhet, hogy kölcsönös-e a dolog. Semmit sem veszíthettek, ellenben máris jó ponttal indultok. Tegyetek érte, és ha valamit (vagy valakit) nagyon szeretnétek, sikerülni fog!

Lányok, ti pedig, ne kapjátok be a horgot! Hagyjátok, hogy a fiú tegye meg a kezdeményező lépést. Lehet, idő kell neki, de ha szeretne tőletek valamit, biztosan keresni fog. És onnantól kezdve oda-vissza működik majd az egész. Sok sikert!

Oláh Luca

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr545409564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása