KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2012.07.26. 18:00 KN_2013

Mackótörténelem

Címkék: tévémaci háttér táborzene vékony anna

A Tévémaci dallama minden este felcsendül a táborban. Ha az a zene megszólal, mindenki tudja, hogy menni kell aludni. De milyen is igazából ez a bizonyos medve? Fiú vagy lány? Mennyit és mit változott az évek során?

maci.jpg

A maci 2004-ben ünnepelte 40. születésnapját, most pedig nagy műtéteken esett át. A 60-as, 70-es évek maciját Köbert Tibor tervezte, és először fekete-fehérben tűnt fel a tévéképernyőn, majd megújulva, színesben Koch Aurél tervei alapján; ekkor cserélte Valérka nevezetű babáját Csutkababára. Sok mesénél előfordul, hogy a megújított változatot sokkal kevesebben nézik, mint a régit. Sajnos az új, színes Tévémaci sem örvend már akkora népszerűségnek.

Az első bábfilmet a leghíresebb fogmosó mackóról még házon belül, a Magyar Televízió munkatársai készítették. Mindenki szerette bundás kis barátunkat, ám voltak olyanok is, akik szerint semmit sem fejlődött az évek során. Eredetileg fiúnak készült, csíkos hálóinggel (a mesében pöttyös), de attól félvén, hogy a ruhadarab túl rövid, és felfedi esetlen mozgását, kislánnyá varázsolták.

Tehát nagyon sok változtatáson, újításon esett át a zömök kis medve. De mit szólnak ehhez az emberek? Az új Tévémaciban már nincs fogmosás, könyvlapozgatás, már nem a régi a főcímdal, sőt a régi macival együtt a paprikajancsit is kidobták.

A mackónak a Facebookon 21 000 rajongója van, de nagyon kevesen szeretik a megújult változatot. Volt olyan is, aki ezt írta: „Legalább egy iPadje lenne, ha már modern, és Facebookon csekkolná a mesét.” A régi tévémaci rajongói már tiltakozó csoportot is létrehoztak „Nem adjuk a Tévémacit!” néven.

Vékony Anna

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr834679754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása