KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2012.07.26. 12:34 KN_2013

Gólkirály kerestetik

Címkék: programok sport foci tudósítás varga tamás tábori élet

Tegnap délután háromkor minden gyereket és csapatvezetőt a csapatpólójában a focipályára tessékeltek, egy hetesrúgó bajnokságra. Amikor már az emberek túlnyomó része ott volt, elkezdődött a játék.

delutan.jpg

Öt-tíz perccel a kezdés előtt már az idősebbek javában melegítettek és próbarúgásokat végeztek. Néhányan élvezték, és aktívan részt vettek benne, de olyanok is voltak, akik csak a műfű közötti kis gumidarabokat gyűjtötték a tenyerükbe, és azzal szórakoztatták el magukat.

Voltak csodálatos, alig védhető gólok, és olyan rúgások is, amik még a kaput sem találták el. Amikor a kisebb-nagyobb fiúk és lányok kapura rúgtak, az ellenfél vezetői próbálták kivédeni. A csapattagok mindent megtettek annak érdekében, hogy a labda a kapuba érjen, anélkül hogy a kapus kivédené. Ebből néha egészen jól sikerült rúgások lettek. Érthető módon azok a csapatok voltak előnyben, amelyekben több volt az idősebb fiú, mert ők már jobban tudnak lőni, és amikor jól megrúgják a labdát, akkor még azt is elérik, hogy a kapus védés helyett félreugrik vagy félrehajol, az életét mentve.

Miután minden csapat megmutatta a focitehetségeit, Zsibi ismertette a pontokat. A pontszámok nagyon eltérőek voltak. Amíg néhány csapat akár hét-nyolc pontot is szerzett, akadtak olyanok is, akik mindössze egyet-kettőt. A csapatversenyben ezek után az első helyen a zöld csapat állt, 232 ponttal, alig lemaradva a sárgák, 223 ponttal, a dobogó harmadik fokán pedig (208 ponttal) a feketék.

Egyszer véletlenül még a Tévémaci is megszólalt, de gyorsan kikapcsolták, és helyette egy másik, sokkal jobb számot raktak be. A takarodó még messze volt.

Varga Totó

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr334679499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása