KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2012.07.25. 18:00 KN_2013

Ötösök és kettesek

Címkék: vélemény tanulás iskola pro és kontra góczán éva

Évesz és Vani párban írtak a tanulásról: Évesz a tanulás mellett, Vani pedig azzal szemben foglalt állást. Cikkeikből kiderül, hogy elég-e az iskolába csak melegedni járni, vagy megéri a tanulásra áldozni minden délutánt. (Az „ellencikk” este 7-kor kerül fel az oldalra.)

Sajnos nemsokára vége a PT-nek és a nyárnak is, így újra kezdetét veszi az iskola. Tanulás, felelések, dolgozatok és a többi.

jo.jpg

A lustaság nagy úr. Általában ez a jelmondat érvényes a tanulás minden terén. Viszont némi akaraterővel könnyen legyőzheted a restséget. Ilyenkor jön a kérdés: de minek tanuljak? Mondhatnám, hogy sikeres leszel, de ez egyáltalán nem biztos. Viszont legalább elmondhatod, hogy te mindent megtettél. Mellesleg okosan sokkal többre viheted. Szóval a tanulásnak ne csak az árnyoldalát lássátok, mert – ahogy mindennek – ennek is van jó oldala.

Sokszor megesik, hogy olyan témáról tanulsz, ami felkelti az érdeklődésedet. Ha ez így van, akkor próbálj egy kicsit utánanézni a dolgoknak. Egy-két plusz infó egyenlő egy-két plusz ponttal a tanárnál. Vannak olyanok, akik azért nem tanulnak, hogy legyen idejük gépezni, barátokkal találkozni. Viszont egy jó időbeosztással és odafigyeléssel hamar túleshetsz a leckéken, és utána nyugodt szívvel csinálhatsz, amit csak akarsz. Másnap nem kell izgulnod a felelések és röpdogák miatt, hanem nyugodtan hátradőlhetsz a székeden, esetleg még a többieknek is segíthetsz. Biztos forrásból tudom, hogy ha látják rajtad a tanárok, hogy tanultál, sokkal enyhébbek lesznek, és könnyebben megadják a jó jegyet.

Most tényleg, srácok! Nem jobb félévkor és év végén nyugodtan ücsörögni a padban egy biztos négyessel vagy esetleg ötössel? Persze, van olyan is, mikor nem megy egy tárgy. De ha látják, hogy igyekszel, akkor megadják a jobb jegyet. Nem kitűnőnek kell lenni, de négyesekkel és ötösökkel már sokkal többre mész, mint kettesekkel.

Góczán Éva

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr284677013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása