KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2012.07.24. 18:00 KN_2013

Kreatív vagyok, újságíró vagyok

Címkék: újságírás vörös istván maf kreatív írás zsibi lederer balázs lederer lia

Ugyebár táborunkban választható téma a kreatív írás és az újságírás. Én mindkettőt kipróbáltam. Vajon melyik a jobb?

ujsagiro_iro.jpg

Akik eddig nem próbálták egyiket sem, azok kapnak egy kis ízelítőt az órákról. Kezdjük például a tanárok bemutatásával: Borzas és Zsibi tagadhatatlanul jó arcok, nagyon komolyan veszik a KecskeNEWSást, szeretnek hülyéskedni, és persze nagyszerű tanárok. Maf kedves, aranyos, szelídebb fajta, nagyon segítőkész és briliáns tanár. Tehát ők voltak a „betűolimpikonjaink”. Hogy ki a legjobb? A szavazást az olvasókra bízom. Térjünk át az órákra.

Maf egy kis drámajátékkal kezdte az első órát, megkönnyítve ezzel az ismerkedést. Akik az elején szorongtak egy kicsit, azok is fokozatosan feloldódtak. Meggyőződhettek arról, hogy Maf nem harap és nem szív vért. Remek kis társaság kerekedett ki belőlünk, és jó barátságok alakultak ki köztünk. Írtunk fogalmazást külön-külön is, együtt meg egy király történetet, melynek címe: A bábu fogságában. Szöveget is elemeztünk, japán versikét, haikut írtunk. Érdekes emberek (pl. Vörös István, hivatásos egyetemi kreatív írás tanár) is meglátogattak minket.

Újságírás következik. Zsibi egy másfél órás érdekes beszámolóval bevezetett minket az újságírók csodás világába. Elmagyarázta a különbséget a riport és az interjú, az objektív és a szubjektív műfajok között. Ezután írnunk kellett. Mindenki kapott egy témát, amiből kikerekítettünk egy cikket. Segítséget mindig kaptunk, ha kértünk. Miután kész lettünk a cikkekkel, a megfelelő néven el kellett menteni, majd elküldeni Borzasnak. Ő és Dorka átnézték, Maf javította, majd felrakták a netre.

Az óra végén új témákat kaptunk, amikből másnapra lehetett készülni. Tehát kreatív írás vs. újságírás: nálam döntetlen az állás.

Lederer Lia

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr634674647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása