KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2012.07.24. 19:00 KN_2013

Fociprogresszió

Címkék: sport foci kecskemét messi rooney cristiano zsibi people team tábori élet peopleteam acsády áron

Zajlik az élet délutánonként a focipályán. A műfű körül tett körutam során szemügyre vett seggfélteke-rengető tomporon rúgások és előzményei által ráébredtem, hogy egy dolog elengedhetetlen a PT-s labdarúgáshoz: a nagy arc.

Ez leginkább abban nyilvánul meg, ha valaki valamelyik nagy sztár mezében jelenik meg. A kis Rooney-k, Messik és CR7-ek viszont nem feltétlenül nőnek fel nagy „elődeikhez”.

Ráadásul ilyenekből már alig van. Helyettük az eminemes, illetve a metálos pólók dominálnak. Nagyképűségben azért ők sem szenvednek hiányt, futballtudásban annál inkább. Kapura amolyan oroszosan rúgnak: mindössze annyival fölé, amennyivel nagyobb az egójuk a kelleténél. A szögletek is általában a fejek felett vágódnak ki. Ez ugyanezt bizonyítja: nem véletlenül túl „magas” a színvonal. Az pedig végképp felháborító, hogy a kisebbeket egyáltalán nem hagyják érvényesülni, annak ellenére sem, hogy nekik legalább van mezük.

Ha esetleg hozzájuk kerül a labda, vagy még a végén gólként is érvényesítik, akkor lehurrogják az adott kissrácot, érdemeit kisebbítendő. Ami viszont csodálatos: ezt a focit – mindezektől függetlenül – még az „elszenvedői” is élvezik. Lehet, hogy másként nem is volna senki számára örömteli. Mindenesetre a tanári válogatott ellen semmi esélyük, főleg, hogy azt olyan fantasztikus labdarúgók alkotják, mint Zsibi tanár úr.

Utólag minden érintettől elnézést szeretnék kérni, leginkább azért, mert akik magukra ismerhetnek a cikkemben, azok nagyrészt a „kigyúrt állat” kategóriába tartoznak. Ez okból kifolyólag életben maradásom érdekében mostantól messzire elkerülöm a grundot...

Acsády Áron

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr434674688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása