KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2012.07.23. 17:28 KN_2013

Nem is trollkeltető!

Címkék: vélemény újságírás számítástechnika számtech varga tamás újságíró tábor stücki

Két terem, rengeteg számítógép, sok-sok gyerek, még több különbség. Az újságírást és a számtechet vesszük górcső alá. Katt a továbbra a folytatáshoz.

kocka.jpg

Tavaly számítástechnikán voltam, idén pedig médián. Újságíráson alig játszunk, és sokat tanulunk. Számtechen jobban beosztottuk az időnket: dolgoztunk egy picit, utána játszottunk, majd megint dolgoztunk egy keveset.

Pont emiatt az órák sokkal lazábbak voltak tavaly, és mivel általában már a vége előtt elkészültünk, kevesebb dolgozatot írtunk, és többet TrackManiáztunk. Emlékszem, előfordult, hogy Anti azon a képernyőn játszott, amin amúgy tanított minket. Itt, a médiában még csak telepítve sincs semmilyen játék. 

Tanulás: Számtechen gyakorlati példákkal illusztrálva mutatták be a megtanulandó dolgokat, utána pedig meg is kellett csinálnunk, nyilván más számokkal és méretekkel persze. Médián elmagyarázzák az elméletet, és másnap dolgozatot írunk belőle. Kicsit ellentmondok magamnak, de ha belegondolok, a számtechesek is írnak dolgozatot, csak máshogy: ott még akkor megírjuk, amikor friss a magunkba szívott tudás. Itt, újságíráson csak másnap írunk dogát. Tudom, hogy ezzel megint ellentmondok magamnak, de annak is van értelme, hogy hagynak időt felkészülni a dolgozatra.

Tehát számtechesnek is jó lenni és médiásnak is, bár számtechen picit többet beszélgetünk órán, mint itt. De legalább itt magyarul, és nem számítógépes nyelven beszélünk, mint tavaly.

Varga Tamás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr444673131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása