KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2012.07.20. 19:30 KN_2013

Süti, kacsa, király!

Címkék: sport rólunk foci wolf people team peopleteam tornyossy szabolcs

Mindig is bajom volt a sporttal, bár csak annyi, hogy nem volt sok kedvem a nyári melegben futkorászni. De vannak, akiket ez nem zavar. Most róluk fogok írni.

sportkép_1.jpg

Az első órámon az utam nem a médiába vezetett, hanem a focipályára. Amikor odaértem, éppen HáDávid filmezte, ahogy futnak. Eléggé sokan voltak: fiúk, lányok, kicsik, nagyok vegyesen. Figyeltem, ahogy bemelegítenek, majd nekiállnak az érdemi munkának, és emellett persze hallhatóak voltak a szokásos, tesiórán már megszokott mondatok: „Huh! Jaj! Utálok futni!”

Amíg a gyerekek önállóan végezték a kiadott feladatot, lehetőségem támadt feltenni pár kérdést a sportos srácoknak. Nagyon örülünk neki, hogy itt többet lehet foglalkozni a gyerekekkel és a sporttal, sokat megtaníthatunk nekik az ismert sportágakkal kapcsolatban, vagy bemutatunk nekik olyanokat, amiket még nem próbáltak ki, hátha megszeretik. Ráneveljük őket arra, hogy a mozgás mindig szükséges, és ha elérjük, hogy igényeljék a sportot, akkor hatalmas sikert érünk el” – árulta el Wolf, amikor arról érdeklődtem, hogy mit jelent számukra a tanítás itt, a PT-ben.

Természetesen, mint minden tanárnak, állandó napirendjük van: Első órában mindig bemelegítünk, futunk és olyan játékos feladatokat végzünk, mint a méta vagy a kidobós. Második órában már csak a labdajátékokkal foglalkozunk, harmadik órában pedig folytatjuk az előző órát, vagy lazítunk egy kicsit.”

A kánikula sem tántorítja el őket a feladatuktól. Érdeklődésemre, hogy mennyiben befolyásolja őket a nagy meleg, így feleltek: Komolyabb gondunk nincs ezzel, csak többet pihenünk, többet iszunk és kicsit lerövidítjük az órákat.”

Remélem, kitart a lelkesedésük és az elkötelezettségük a tábor végéig, és valóban sikerül tartósan nyomot hagyniuk a diákok gondolkodásmódjában, ezáltal kicsit sportközpontúbbá téve őket ebben az elkényelmesedett XXI. századi ritmusban.

Tornyossy Szabolcs

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr254668202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása