KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2012.07.20. 14:22 KN_2013

A színpad a tiéd!

Címkék: programok people team zacher gábor tábori élet peopleteam fónai anna réka

Hagyomány a táborban a vetélkedős est. Ilyenkor a gyerekek összegyűlnek, hogy kicsiny fejüket összedugva lesöpörjék a színről az ellenséges seregeket. Különösen izgalmas, hogy ezen az estén az utolsókból is elsők lehettek.

annakép.jpg

Nyolckor gyülekeztünk a Hangárban. A gyerekek csapatonként foglaltak helyet a padokon, amiket amfiteátrumra emlékeztető félkörívekben helyeztek el. Mindenki kapott egy számot. Ha kihúzták a tiédet, nyereményed a színpadra állás volt. Mindegyik körben csapatonként egy gyerek állt az emelvényen.

Elsőként egy kis csoportnak napernyőt kellett dekorálnia. A következő kiválasztottak kezébe lavórokat nyomtak, amikbe labdákat kellett gyűjteniük. Ezután a csapatok saját tábláik segítségével próbáltak az élre törni. Az elhangzott kérdésekre felírt helyes válaszokkal sok pontot lehetett szerezni. Különböző zeneszámokat hallva azok keletkezésének évét kellett kitalálnunk és a táblára írnunk.

Az ilyen műsoroknál elengedhetetlen Activity sem maradhatott ki. Minden a megszokott módon folyt: kimentek, mutogattak, körülírtak, egy perc után lehetett rabolni. Sportolásra emlékeztető motívumok is felbukkantak az est folyamán. Egyszemélyes tollas, ki bírja tovább? Aztán a beöltözés: minden versenyző húzott egy kártyát, rajta egy cirkuszi karakterrel. Mi például kötéltáncosként maximális pontszámot értünk el.

Később a bekötött szemű játékosoknak különböző mókusok felismerése lett volna a céljuk, ezt kevés sikerrel teljesítették. A PT történelmében először volt egy online versenyszám is: a tábor Facebook-oldalára kellett felírnunk a jól ismert szlogent. Az első nyelvtanilag korrekt csapatot díjazták.

A tizennégy évnél idősebb gyerekek egy rendkívüli programon vehettek részt este tíz után: Zacher Gábor toxikológus tartott előadást a kábítószerekről és a függőségről.

Fónai Anna

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr724667902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása