KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2012.07.19. 18:00 KN_2013

Ne bökjé' meg! – A Facebook és a valóság

Címkék: vélemény önértékelés facebook életmód nagy zsófia

Gép bekapcs. Betölt a Facebook. Bejelentkezek, és máris egy új világba csöppenek. Megosztások, lájkok, bökdösődések, szívecskék hadserege. De mennyi ebből a valóság?faccebook.jpg

Manapság az életünk elképzelhetetlen a Facebook nélkül. Vele kelünk, vele fekszünk. Akár egy pasi, és még a megcsalástól sem kell tartanunk.

Szerintem a Facebooknak nincs sok értelme. Ne értsetek félre, természetesen én is használom, hiszen itt beszélgetek a barátnőimmel, sőt már a házit is itt adják fel. De mégis: gyakran, sőt egyre gyakrabban egyszerűen kiakadok, és kinyomom a gépem. Mert az emberek idegesítőek. Mert olyan képeket töltenek fel, olyan dolgokat lájkolnak, hogy enyhén megáll a szívem, ahogy nézem. Valótlan dolgokat állítanak. Érthetetlen, zavarbaejtő, senkit sem érdeklő dolgokat.

A másik nagyon zavaró dolog az, ahogy ez a közösségi háló befolyásolja az embereket. Látod, hogy „Csácsika Fanncsimancsihh Voook Jhelöljbe Lécciké”-nek 1000 ismerőse van, és több mint 878-an lájkolták a legutóbbi, a füle hegyét ábrázoló képét, és azonnal elveszíted az önbizalmad. Nem gondolsz bele, hogy lehet, hogy ez a csaj nem is olyan népszerű. Lehet, hogy egyedül ül a szobájában, és egyetlen szórakozása az, hogy stopperral a kezében öt percenként kiírja, milyen az idő odakint. Mégis, mennyivel kevesebb a te életed?

Ne higgy a látszatnak! A Facebook nem a valóság! Ne úgy ítélj meg egy embert, ahogy az oldalon látod, ne érdekeljen, mást mit mond, ír, lájkol vagy oszt meg! Hidd el, nem minden úgy van, ahogy látszik... főleg akkor, ha a legjobb barátnőd is Taylor Lautner felesége...

Nagy Zsófia

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr574665890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása