KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2012.07.19. 16:00 KN_2013

Kulcs a boldogsághoz

Címkék: google siker people team peopleteam galántai eszter

Első lépésként a cikkem megírásához megnéztem, hogy a Google szerint mi a siker titka. Egyből kijött minimum 10 oldal, olyan címekkel, hogy „A biztos siker 7 titka” valamint „21 tipp, hogy valóban sikeres legyél”. Mindegyik oldal azt akarja elhitetni velünk, hogy ők biztosan tudják, mit kell tenned ahhoz, hogy sikereket érj el. De ez valóban így lenne?

Először is: mi a siker? Tegnap délután puszta kíváncsiságból megkérdeztem pár embertől, hogy szerintük mi a siker kulcsa. Az első és legfontosabb kérdés a siker definiálása volt. Van, akinek a siker azt jelenti, ha azt csinálja, amit szeret, másoknak pedig az, ha elégedettek magukkal és a munkájukkal. Voltak, akik a sporthoz vagy a tanuláshoz kötötték ezt a fogalmat. Számomra nagyon érdekes volt látni, mindenki mennyire máshogy gondolkozik. Természetesen rossz válasz nem volt: amúgy is tudjuk, hogy semmi sem fekete vagy fehér az életben.

Szerintetek kitartással és kemény munkával lehet eredményeket elérni. Tudni kell elviselni, ha borzasztóak vagyunk valamiben, kell egy vastag bőr, és szeretni kell elbukni. Szeretni kell, amit csinálsz, és szeretni kell a körülötted vagy veled dolgozó embereket. A saját döntéseden alapul, minden fejben dől el. Jól kell kinézni. Kell, hogy legyen önbizalmad, és biztosnak kell lenned magadban. A legaranyosabb válasz, amit kaptam, egyértelműen az volt, hogy „Ha a szemedbe nézek, és rád mosolygok, az már egy fél siker”.

Nagyjából egyetértek azokkal, amiket tőletek hallottam, viszont még hozzátenném, hogy minden ember más, mindenki más módszerekkel dolgozik, és szerintem a sikernek nincs egyértelmű titka. Azért remélem, nektek sikerül megtalálnotok a saját kulcsotokat a boldogsághoz.

Galántai Eszter

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr834666121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása