KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2012.07.13. 14:00 KN_2013

Mókusni vagy nem mókusni?

Címkék: kecskemét mókus háttér people team tábori élet peopleteam végh barnabás

Sokan irigylik a mókusokat, hogy nekik nem mondják meg, mikor mit kell csinálniuk, hova kell menniük, nem vonatkozik rájuk az ébresztő, és összességében nincs kötelezettségük, csak szórakoznak.

Ez azonban még részben sem fedi a valóságot. Ahogy mondani szokás: nem minden arany, ami fénylik. Lehet, hogy egyeseknek csak szórakozásnak látszik, valójában azonban kemény munka folyik a háttérben. Ahhoz, hogy mi, táborozók élvezhető és szervezett programokon vehessünk részt, a mókusok, kismókusok és tanárok több órányi előkészületére van szükség.

A diákokat felügyelő intézményrendszerben komoly hierarchia uralkodik, kemény szabályzattal, amely alól nincs kibúvó. Aki nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, attól szomorú búcsút vesz a tábor vezetősége. Hogy mik is a szabályok? Például kismókus nem altathat egyedül. Miért nem? Mert egészen egyszerűen nincs tekintélye egy 18 évesnek egy 16 évessel szemben. Ennek ellenére később fekszenek és előbb kelnek, mint mi.

Nincs szabad programjuk, csak munka, és semmi szórakozás. Csak akkor ehetnek, amikor már a táborozók végeztek, mosogatniuk kell, éberen vigyázni a rendre, megakadályozni a kaja kicsempészését a Hangárból, ügyelni arra, hogy a trambulint rendeltetésszerűen használjuk, segíteniük kell a délutáni és esti programok megszervezésében és még sorolhatnám. Mindennek van racionális magyarázata, csupán meg kell értenünk azt. Mindenesetre ők nem azért vannak itt, hogy felhőtlenül táborozzanak, hanem azért, hogy MI élvezzük az ittlétet. Ezért legyünk kedvesek velük, mert ők is azok.

DE! Nem vonatkozik rájuk a takarodó, csak annyi, hogy hagyják aludni a gyerekeket. Egész nap gyerekek között lehetnek, amellett, hogy remek nyári program is a mókusoknak. Nem vesznek részt a tanórákon, vagy ha igen, akkor sincs kiadott feladatuk, hanem inkább ők adnak ötleteket, ők nyújtanak segítséget. A csoportos programokon pedig irányítaniuk kell a csapatukat, valamint a legtöbb esti, az éppen aktuális kerettörténethez igazított programon segítenek. A legfőbb, hogy élvezik, amit csinálnak, hiszen ezért jönnek ide, ezért vannak itt, és ezért lesznek is, amíg csak létezik PT.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr554652475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása