KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2012.07.10. 16:02 KN_2013

Napjaink szórakoztató képei

Címkék: internet mém háttér pálfi bianka

Az internetes mémek burjánzásának képtelenség útját állni. Nem tudom, kinek mi jut erről az eszébe, nekem csakis a Facebook… Problem?!

mem.jpg 

A mém szó Richard Dawkins nyelvújítása, a miméma (utánzás) szóból ered, amelyről 1976-ban Az önző gén című könyvében írt. Dawkins felvetette annak lehetőségét, hogy az evolúcióelmélet kiterjeszthető legyen a kultúra elemeire is. Így a gén analógiájára megalkotta a mém szót.

Az internetes mém kifejezés egy neologizmus, mely egy olyan kifejezést takar, ami egyre gyorsabban terjed az interneten. A kifejezés utalás a mémekre, de a mindennapokban nem mémeknek számító fogalmakra is használják.
Ezeket általában a Facebookon lehet megtalálni, hiszen az a napjainkban használt legnépszerűbb oldal, és ha ott valaki terjeszt valamit, mint például egy hírt egy mém által, mindenkihez eljut. A mémek digitális fájlok, tartalmuk gyakran egy szólásból, viccből, egy pletykából áll, persze sok más lehetőség mellett.

Az interneten sok olyan program van, amivel saját magad tudsz összeállítani egy mémet. Legelőször csak animált figurákat illesztettek be a képekbe, hozzáírtak egy szöveget és kész. Később a tanulókról is előkerültek mémek. A diákok után már a tanárok is a mémkészítők kedvelt célpontjává váltak. Március környékén már elkezdték csinálni a vizsgázókra vonatkozó mémeket is. A mémek végül is másokat figuráznak ki, ámbár lássuk be, mindenki röhög rajtuk, még akkor is ha igaz rá a dolog.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr444642677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása