KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2012.07.09. 19:00 KN_2013

Tessék? Nem, nem értelek, nem beszélek magyarul! – Christina naplójából

Címkék: kecskemét christina aiesec people team angoltábor lederer balázs peopleteam

AIESEC-es angoltanárjainkat bemutató sorozatunk folytatódik. Christina Amerikából érkezett közénk Kecskemétre. Blogot vezet: Borzas fordításában idézünk belőle.

0709_christina.jpg

Ötletem sincs, hogy hol kezdjem. Talán ott, hogy a tábor király, és eddig minden nap egy élmény volt. Ahhoz képest, amire számítottam, nem ért komolyabb sokkhatás a kulturális különbségek miatt – a gyorskaja ugyanolyan, és bár különböző nyelveken beszélünk, nagy eltérések nincsenek. Őszintén? Egészen otthon érzem magam.

Gyorsan eltelt az első angoltanítással töltött hét. A tanítványaim 11–15 éves srácok voltak, akik beszélni ugyan nem nagyon beszéltek angolul, de meg tudtam magam értetni velük.

Minden órát játékkal kezdtünk, majd áttértünk a szókincsbővítésre, illetve a nyelvtanra. Sajnos a figyelmük elég hamar lankadt, néha szinte lehetetlen volt órát tartani. Ezt a meleg számlájára írom, nehéz 38 fokban koncentrálni, még nekem is.

Az órák után mindennap összegyűlünk a többi AIESEC-essel, nekilátunk a következő napi óratervek összeállításának. Hál’ istennek ezt nem kell egyedül csinálnom, a többi angoltanárral együtt dolgozunk. Így legalább egy kicsit szórakoztató a feladat, nélkülük főbe lőném magam.

Persze nem minden a tanításról szól: az elmúlt pár napban meglátogattuk a kecskeméti strandot, chillelgettünk a városban, megnéztük a tanár kollégák tűzshow-ját, és a tábori vízicsatában is felvettük a kesztyűt.

Összességében minden rendben, egyedül csak a körülöttem süvítő magyar hangorkánnal nem tudok mit kezdeni. Nem is beszélve az angolul egyáltalán nem értő diákokról – így elég nehéz felkelteni a fegyelmüket. Ettől függetlenül: megéri. Megéri tanítani, megéri energiát fektetni a srácokba. Kellemes a tudat, hogy amivel többek lesznek a tábor végére, azt nekem köszönhetik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr164638238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása