KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2012.07.05. 15:30 KN_2013

Az 510 míves kapui mögött...

Címkék: rólunk kecskemét újságírás maf zsibi people team kecskenewsás lederer balázs peopleteam újságíró tábor médiatábor bulyáki hanna

Ebben a cikkben leírom, milyen egy nap a szerkesztőségben, hogy mennyire nehéz egy újságot megszerkeszteni. Gyorsjelentés a sárga épület 510-es terméből, az újságírók birodalmából.

IMG_20120705_123752.jpg

Reggel, amikor bemegyünk a termünkbe, az első órában mindenki nekilát a munkának. Ezt követi a félórás szünet. De az órákon a folyamatos írás a feladatunk. A második órában is irkáljuk a cikkeket. De ez után csak negyed óra szünet van, ami nem olyan sok. A harmadik óra az elméleti órát jelenti általában; de ez megeshet az első vagy második órában is.

Igazából nem is olyan nagyon egyszerű az újságot megírni. Nagy figyelmet igényel az, hogy például megírjuk a cikket, vagy az, hogy kiválasszuk a megfelelő fotókat hozzá. De megéri a nagy munkát, mert a végeredmény nagyon-nagyon klassz lesz, és remélhetőleg nektek is tetszik. Mindent érdemes elolvasni, mert a témák, amikről mi írunk, mind a táborban történnek meg.

Amikor vége van a délelőttnek és az óráknak, mindenki megkapja a másnapi témakörét. Délután pedig anyagot gyűjtünk a következő, vagyis a holnapi témánkhoz. Most már megtudhattátok, hogy nem is olyan könnyű egy nap itt nálunk a szerkesztőségben. Itt sok mindent meg lehet tanulni, ezért én mindenkinek nagyon ajánlom az újságírást. Miközben cikket írunk, fejlődik a szókincsünk, a fogalmazóképességünk, meg mindenféle más dolog is.

Lehet, hogy vannak egy kicsit unalmasabb részek, lehet, hogy sokat dolgozunk, de én akkor is nagyon élvezem. Közben zene is van, ami kimondhatatlanul klassz. Valamikor becsúszik egy-két kis szórakoztató feladat, de az egyáltalán nem baj. A tanárok is nagyon jó fejek.

Bulyáki Hanna

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr164630820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása