KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2012.07.05. 11:50 KN_2013

A lö média

Címkék: újságírás kecskenewsás tábori élet újságíró tábor médiatábor eperjesi lilla filmtábor képrehint színésztábor

A média két részre oszlik: az újságírókra és a filmkészítőkre. Mindkettőnek nagy szerepe van a táboron belül, hiszen kellenek valakik, akik leírják vagy felveszik az itt történteket.IMG_20120705_113307.jpg

A filmesek az első napokban csapatépítő játékokat játszanak, és csak utána kezdenek neki a rövid, egy-két perces filmeknek, csoporthoz igazított témával. Ezen a héten szerdán kezdtek forgatni: van, akire egy, de akad, akire két hetes projektmunka vár. Barna, Máté és Brigi a kéthetes munkánál, Vali a Képrehintnél segít, Viktor vág, a csoportot pedig Dávid vezeti.

Hogyan készülnek a filmek? Először megtervezik a videót, és választanak maguknak stábtagokat, utána kidolgozzák a filmet, majd felveszik és megvágják. Lehet, hogy egy kicsit nehezebbre gondoltatok, de lehet, hogy nekik éppen elég nehéz az, hogy a tábor végén mindenki látni fogja a művüket.

Milyen videók láthatóak majd? Sokfajta videót látunk majd a tábor végén, például a Képrehint filmjét: a Képrehint annyit jelent, hogy a képzelet rehabilitációs intézete. Lesznek majd videók a szekciókról, ami annyit jelent, hogy összeállítanak egy videót a színészekről, táncosokról, angolosokról stb. Készülnek táborbemutató videóval is.

Az újságírás sem puding, hiszen itt is vannak tennivalók, jó dolog újságot írni. Zsibi az elméletről oktat, Borzas azért jött, hogy borzolja a kedélyeket, Maf a nyelvtani részekről szokott nekünk beszélni, hogy azért mégis legyen olvasható az írásunk, ha már a többire nem figyelünk annyira.

Az írás elég nehéz dolog, hiszen sok dolgunk van egy cikk megírása előtt. Mi választjuk ki, hogy az adott témákból melyik tetszik a legjobban, utána mehet az anyaggyűjtés és írás. Utána jön Maf vagy Zsibi, esetleg Borzas, aki beleköt abba, amit írtunk, kijavítanak mindent. Ezek után kerülhet az internetes felületre, majd vagy kiadjuk a KecskeNEWSásban, vagy nem.

A médiás szekciókról röviden ennyit tudtam írni, de gyertek el a táborba, és megtudjátok, miről is szól ez az egész!

Eperjesi Lilla

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr44630738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása