Milyen az étel a PT-ben? Ahhoz képest, hogy ez egy tábor, kiváló, sőt: vannak ételek, amik kifejezetten finomak, ráadásul mindezt a mókusok szolgálják fel nekünk. Király!
Szerintem sokak fejében megfordult már a kérdés, hogy vajon honnan is érkezik a táborba a táplálék. A válasz nem marad el: a kosztot konyhások készítik el nekünk, de – ettől függetlenül – nem olyan, mint a suliban, nem is emlékeztet a hagyományos menzára. Gondolom, erre senki nem gondolt.
Megkérdeztem pár mókust és diákot, hogy hogyan ízlik nekik a kaja, illetve hogy elégedettek-e az adagokkal. Érkezett pozitív és negatív válasz is. Sokan azt mondták, hogy jó, finom vagy általában finom. Mások szerint száraz volt a hús, a gyrosba kevés jutott belőle, és a saláták sem voltak az igaziak. A fejadaggal senkinek nem volt gondja, mert ilyen nincs is. Mindenki annyit eszik, amennyit csak akar.
A reggeli nagyon korán van, már fél nyolctól. Le kell menni a Hangárba, és ott kapunk bögrét, tányért, ha kell. A mai menü gabonapehely volt, amit a mókusok szolgáltak fel; nekünk csak ott kellett ülnünk, és vigyorogva tömni a fejünket.
A délelőtti foglalkozások után, fél kettőtől ebédelünk. Az ebédnél csak el kell venni a poharat meg a kést, kanalat, villát, le kell ülni a Hangárba, és utána megint a műanyagtálcával ügyetlenkedő mókuskáktól kell elvenni a kaját. (A mókusok nevében is kikérjük magunknak! – a szerk.)
A vacsoránál néha sorba kell állnunk; ha végigvártuk, megkapjuk a kaját. Utána el kell vennünk a bögrét, amit előtte a mókusok teletöltenek teával. Miután megettük, ki kell vinni a konyha mellé az evőeszközöket, a tányért és a csészét.
Jó, hogy kiszolgálnak, mert ilyen otthon nem nagyon van, anyunak mindig az a kifogása, hogy otthon vagyunk, szolgáljuk ki magunkat, aztán tegyünk mindent vissza a helyére.
Eperjesi Lilla