KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2012.07.01. 23:52 KN_2013

Történelmi címvédés – mosakodni indultak az olaszoknak szurkolók

Címkék: foci program tábori élet Hangár

Zsúfolásig telt a Hangár hátsó traktusa a tegnap esti labdarúgó-Európa-bajnokság döntőjére: a lelkes kis szurkolóknak nem kellett sokat várniuk az első gólra, negyed órán belül vezetni kezdtek a spanyolok David Silva révén. Ezt még három spanyol találat követte (Jordi Alba a 41., Torres a 84. és Mata a 90. percben). A meccs a 60. perctől tulajdonképpen unalmassá is vált, az olaszok emberhátrányba kerültek, mert Motta megsérült, és már nem tudtak többet cserélni.

ESP_ITA.jpg

Spanyolország az első, aki meg tudta védeni Európa-bajnoki címét: sorozatban harmadik nagy tornájukat nyerték. A címvédés azért is történelmi, mert soha ekkora gólkülönbséggel (4–0) nem nyert még senki Eb-döntőn.

A második félidőben egyre foghíjasabbak voltak a sorok a Hangárban, de a kemény mag sípokkal és kerepelőkkel még akkor is kitartott, amikor a spanyol válogatott már tényleg azt csinált az olaszokkal, amit csak akart. A meccs ezen szakasza azért vált unalmassá, mert a spanyolok láthatóan nem akarták megalázni a szétesett ellenfelet, a vége mégis kiütéses győzelem lett. Ez mindent elmond az olasz válogatott teljesítményéről.

Bár a meccs sportértéke nem volt nagy, látványos futballt pedig csak az első félidőben láttunk, a közönség alapvetően jól szórakozott, a spanyol szurkolók pedig teljesen elégedettek voltak az este végére: úgy tűnik, a címvédés szürke hályogként omlott az avatottabb futballszakértők szemére is, mert ettől az Eb-döntőtől azért mindenki többet várt. Több olasz szurkoló is jelezte a meccs utolsó harmadában, hogy az arcára festett trikolórt inkább lemossa...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr194623019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása