KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2012.07.01. 20:41 KN_2013

Nem vész el, csak átalakul

Címkék: rólunk zsibi kecskenewsás

Hétévente váltani kell, azt mondják. Nem, nem lövöm el azt az idióta hasonlatot, hogy az immár 7 éves KecskeNEWSás iskoláskorba lépett. A KecskeNEWSás szerkesztősége mindig innovatív volt, mindig kerestük azt, hogyan tudnánk mi magunk fejlődni, hogyan tudnánk minél pontosabban tartani a megjelenések idejét, csökkenteni az első cikk megszületése és a lapzárta közötti időt. Folyamatosan fejlesztettünk az elmúlt években – de nem gondoltam volna, hogy egyszer ide is eljutunk.


Emlékszem, amikor egy közel 10 négyzetméteres kis, alagsori szobában, 5 lelkes diákkal elindult az újság, napi 20-22 órát dolgoztunk 12–16 oldallal. Az esti program vége előtt mindig a homlokomra csaptam: fotók kellenek, irány a focipálya! Akkor még nem volt fotós szekció, mi magunk készítettük az újsághoz az illusztrációkat. Bezzeg ma! Maf szól, hogy kellene egy kép a KecskePlazmáról, én meg fogom a telefonom, lövök egy képet szerkesztőségünk új büszkeségéről, ahogy vidáman pózol a Hangárban, és küldöm is a mailt Mafnak, mehet máris a KecskeNEWSás új, online felületére.

Ezzel a technikai fejlődéssel nekünk is lépést kell tartanunk, de az online felület megalkotásával épp hogy nem temetjük a nyomtatott kiadást. Hét év egy újság életében nagy idő: itt az ideje, hogy a KecskeNEWSás olyan külsőt kapjon, ami ennyi sikeres év után méltán kijár neki. Követve a honi és a nemzetközi lappiac tendenciáit, a napilapból igazi, nagyalakú magazint kreáltunk, melyben az online verzió legjobb anyagait gyűjtük össze, de ezek mellett olvashattok majd arról is, mi történik Kecskeméten kívül.

Az online kiadás a jövő, de mi azért tudjuk, milyen jó dolog egy élményekkel teli nap után egy kinyomtatott KecskeNEWSással a párnánk alatt elaludni... Az itt szerzett élményeket nem engedjük, azt akarjuk, hogy mindig velünk legyenek. Ezt pontosan tudjuk. Ezért alakítottuk át a szerkesztőséget, ezért akarjuk, hogy az online felületet bármikor elő tudjátok hívni  laptoppal, tablettel vagy mobillal. A régi KecskeNEWSások bájos kis emlékként gyűrődnek egy-egy doboz alján, mikor Kecskemét nem a PEOPLE TEAM csapatainak zsivajától hangos, de az online KecskeNEWSás mostantól mindig ott lesz veletek. Oda rakjuk a zsebetekbe, bármikor belelapozhattok.

A KecskeNEWSás tehát nem vész el, csak átalakul. Átalakul, ahogy eddig minden évben, de a változás a kulisszák helyett most a frontvonalat érinti. Soha nem gondoltam volna, hogy nagy formátumú magazint tudunk faragni a tábori lapból, mely erőteljes online támogatást is élvez. A 150. szám már így fog elkészülni, idén kiadjuk, hát ezt is megéltük, bizony. Most már csak egy dologban vagyok biztos, ami a KecskeNEWSást illeti: nincs megállás.

Zsibi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr44622764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása