KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2013.07.24. 09:38 KN_2013

Skins

Címkék: vélemény kecskemét újságírás skins people team kecskenewsás peopleteam kn 2013 popova vera

„Sometimes I think I was born backwards... you know, come out of my mum the wrong way. I hear words go past me backwards. The people I should love, I hate, and the people I hate...”

skins.jpg

A Skins egy brit sorozat, amely egy nem éppen átlagos gimnáziumi társaság életéről és problémáiról szól.

A sorozat azért különbözik a többitől, mert a homoszexualitást és a drogfogyasztást is nyíltan részletezi. A mai tinédzserek három legsúlyosabb problémáját is felhozza: étkezési zavarok, depresszió, öngyilkosság.

Az egész sorozat lényege az, hogy a diákok hogyan viszonyulnak a külvilág megpróbáltatásaihoz, és hogy kezelik a nehéz helyzeteket. Az első generáció legérdekesebb szereplői Chris és Cassie.

Chris egyedülálló anyjával él, amikor egyik nap talál egy cetlit, amire az anyja azt írta, hogy elutazik egy időre. Mellette 1000 fontot kap ahhoz, hogy el tudja magát tartani. Már aznap elkölti majdnem az összes pénzét egy hatalmas házibulira. A buli után bemegy az anyja szobájába, és látja, hogy az összes holmiját elvitte, és rájön, hogy többet nem fogja látni. A sorozat végén agyvérzésben meghal, magára hagyva terhes barátnőjét, Jalt, aki később elvetette gyerekét.

Cassie-nek is sok gonddal kell küszködnie. Anorexiás, emellett öngyilkossági hajlamai vannak és drogfüggő. De ezek ellenére is képes pozitívan gondolkodni, nagyon jó emberismerő, és nagyon kreatív. Szerelmes lesz Sidbe, ám az elején viszonzatlanul. Később összejönnek, ám ebből is több probléma adódik.

A legnépszerűbb szereplő viszont a második generációs Effie Stonem. Az első generációban szerepelt mellékszereplőként, ám a bátyja, Tony Stonem autóbalesete után főszereplővé vált. Effie nem beszélt a gimnáziumos évei előtt, de a megrázó történések után elmondja a testvérének, hogy azért nem beszélt, mert gyűlöli az embereket.

Összességében a sorozatot azért tartom jónak, mert rámutat a mai fiatalságot övező értékválságra és megmutatja, hogy bármin és bárkin lehet változtatni.

Popova Vera

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr745422587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása