KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2013.07.24. 11:50 KN_2013

Az vagy, amit megeszel!

Címkék: kaja kecskemét újságírás people team kecskenewsás tábori élet peopleteam kn 2013 oláh luca

Persze a címet nem kell szó szerint érteni. Csupán ne lepődjünk meg, ha a csak zsíros, és gyors kaján élők esetleg elhíznak, míg akik rendszerint tömik magukat gyümölcsökkel, és zöldségekkel, sokkal fittebbek, és egészségesebbek.

egészségestápl.jpg

Ilyenkor nem arra gondolok, hogy akkor mindenki váltson át nyuszi üzemmódra, és csak salátán éljen. Az egészséges étkezésnek vannak útmutatói, és csupán abban segítenek, hogy jobban érezd magad a bőrödben. Íme összeszedtem pár hasznos tippet, miként tápláld magad úgy, hogy csak a javadra váljon:

1. Egyél naponta többször, akár kevesebbet! Bár elég elterjedt a napi háromszori étkezés (reggeli, ebéd, vacsi), ha ezt kiegészíted egy tízóraival, és egy uzsonnával, az már bőven jó.

2. Nagyon fontos, hogy semmiképp ne koplalj! Ha úgy érzed, éhes vagy, kapj be egy falatot! Ha éhezel, a szervezeted tartalékoló üzemmódra kapcsol és a következő étkezésnél sokkal többet raktároz el, mint amúgy tenné. Tehát pont az ellenkező hatást éred el.

3. Bármit ehetsz, csak mértékkel. Hál’ Istennek, a többségünk még elég fiatal, így felesleges a kalória számlálgatással tölteni az időt, úgyis nagyon sokat formálódunk kamasz korban.

4. A szénhidrát nagyon fontos! A szervezetünk azt alakítja át energiává, így ésszerű mondjuk valami szénhidrátdús kajával kezdeni, az – amúgy szerencsétlen – reggeleket.

5. Zöldség és gyümölcs mindenek felett! Bármikor, és bármekkora mennyiségben jöhet. Mondjuk, ha este, vacsi után még megéhezel, már azzal sokat teszel magadért, ha egy csoki helyett mondjuk egy banánt gyűrsz le.

6. A szervezetnek épp olyan fontos a folyadék, mint a táplálék. Tehát innod kell! Nem is keveset! És nem, nem a cukrosabbnál is cukrosabb üdítőitalokat, melyeknek minimum 50%-a cukor. (Ijesztő ez az arány, nem?) A testednek sok-sok vízre van szüksége a nap folyamán.

Természetesen ezek a tanácsok mindössze csak a tizedét teszik ki az egészséges táplálkozás szabályainak, de ha ezeket betartod, egy idő után saját magadon tapasztalhatod a változást!

Oláh Luca

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr505422790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása