KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2013.07.22. 09:35 KN_2013

Az igazi nő

Címkék: vélemény kecskemét újságírás elmélkedés people team kecskenewsás tábori élet peopleteam kn 2013 szabó dóri

Manapság a Földön minden 1000 férfira jut 1200 nő, mégis csak a XX. században fogadták el a két nem közti egyenjogúságot, és még mindig nem mindenhol.

no.jpg

Magyarországon 1948-ban fogadta el az országgyűlés azt a törvényt, ami kimondta az egyenjogúságot, amiben a következő állt: „a nőkre nézve a közszolgálat körében és más életpályákon fennálló hátrányos helyzet megszüntetése”. Egy amerikai kutatás szerint mi csak a középmezőnyben vagyunk, ha a nemek közti egyenlőséget nézzük, ami, valljuk be, nem túl jó, de még mindig jóval előrébb járunk, mint egyes iszlám országok.

A nőnapot 1917 óta ünnepeljük Magyarországon, ami a nők iránt tisztelet és megbecsülés kifejezésének világnapja, az ENSZ is a világnapok között jegyzi, amikor a férfiak virággal és csokival kedveskednek a nőknek. 1857. március 8-án történt az ehhez köthető esemény, amikor a textilipar női dolgozóinak ezrei vonultak az utcára New York-ban, hogy emberibb munkafeltételeket és magasabb fizetést kapjanak.

Számomra a nő fogalma szinte egyet jelent a nőiességgel, ami nem azt jelenti, hogy mindennap jelenjünk meg talpig sminkben, tökéletes frizurával és öltözékkel. Nem is kell feltétlenül modell alakkal, hosszú hajjal vagy nagy mellekkel rendelkeznie az illetőnek, csak találjuk meg, nekünk mi áll jól, és a legfontosabb, hogy miben érezzük jól magunkat.

Talán sablonosnak tűnik, de a nőiesség nem feltétlenül csak külső jegyekben mutatkozik meg: fontos a belső szépség, amit néhány férfi szerint csak a kevésbé szép lányok találtak ki. Igenis fontosak az alapvető emberi értékek, az optimizmus, a magabiztosság, és hogy ne legyünk kishitűek.

Szabó Dóri

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr675418173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása