KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2013.07.21. 17:37 KN_2013

Állatkísérletek

Címkék: vélemény kecskemét újságírás elmélkedés people team kecskenewsás tábori élet peopleteam czigány petra kn 2013

Ugye otthon a fürdőszobában nálad is előfordul Colgate fogkrém, Old Spice dezodor, Always betét vagy egyéb kozmetikai cikk? Ezeket a termékeket egytől egyig állatokon tesztelték!

ENPA_Spray.jpg

A kozmetikai állatkísérletek során (vegyük példának a szempillaspirált!) a mesterségesen ébren tartott nyúl szemébe olyan cseppet csepegtetnek, amely tartalmazza az adott kísérleti anyagokat. Természetesen ezek az állatok egy idő után megvakulnak.

Megéri ezt tenni? Én nagyon ellene vagyok ennek az ötletnek, és mivel nagyon állatszerető vagyok, nem tudom elképzelni, hogy egy állatot hogyan lehet ilyen kísérleteknek alávetni. Ha egy cég ilyen kínzás árán tudja csak piacra dobni a terméket, inkább nem vásárolom meg. Mondjuk, sajnos egy nagyon parányit meg tudom érteni ezt az egész állatokon történő tesztelést. Jobb, mint ha emberekkel csinálnák ezt, de szerintem ki lehetne találni egy olyan megoldást, hogy semmilyen élőlény életét vagy egészségét ne tennék kockára. Sokkal könnyebb lenne emberi szöveten tesztelni a kozmetikai cikkeket, mint egy hörcsög végbelén. A cégek azt állítják, hogy ez az egész jó célt szolgál. Szerintetek megéri egy dezodorért szadista állatkísérleteket végrehajtani? Mert szerintem nem.

De vannak olyanok, akik nem kozmetikai vagy egészségügyi okokból kísérleteznek állatokon, hanem csak kíváncsiságból. Állatkölyköket vakítanak és süketítenek meg, hogy megnézzék, hogyan maradnak életben majd felnőtt korukban, ha ingerek nélkül nőnek fel. A másik példa pedig az, hogy egy középkori kínzóeszközzel nyújtanak négy felé egy állatot, hogy vajon mikor repednek szét a csontjai. Inkább nem is sorolom tovább, mert ezekbe a dolgokba már belegondolni is szörnyű érzés. Én személy szerint az ilyen emberekkel megcsinálnám azt, amit ők az állatokkal.

Czigány Petra

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr345417504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása