KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2013.07.17. 11:18 KN_2013

Egy tábori éjszaka

Címkék: kecskemét újságírás mókus people team kecskenewsás tábori élet peopleteam kn 2013 benczúr dávid

Minden tábori diák (engem is beleértve) félve várja azt a pillanatot, amikor 22 órakor megszólal a TV-maci intrója, ami annyit jelent, hogy mehetünk aludni. Egy táborban ki szeret, vagy egyáltalán ki tud aludni?
Ha elalszol, akkor annak a veszélye leselkedik rád , hogy rosszgyerekek összekennek fogkrémmel, befagyasztják a párnádat, beleordítanak a füledbe, levágják a hajadat – persze most nem ötleteket szeretnék adni, csupán a cikk kedvéért szedtem össze néhány dolgot.

775142_575659212485608_15441881_o.jpg

Aludni viszont muszáj, még akkor is, ha nem szeretnéd. Ezért vannak az éjszakai műszakos mókusok, akik „berontanak” a szobádba, elküldenek aludni, segítenek megágyazni. Viszont a mókusoknak is kell valamikor aludniuk. De mikor?

Ha szeretnél éjszaka sétálgatni, kiabálni, mások pihenését megzavarni, akkor sajnos csalódnod kell (a szabályok szerint). Ám ha olyan vakmerő és bátor vagy, hogy megszeged ezeket a szabályokat, akkor három dologra figyelj!
Ezek pedig a következők: gyorsan fuss, halkan fuss, és ne légy felismerhető! Ha ezeket a feltételeket nem tudod teljesíteni, akkor két lehetőséged van: fekvőzöl egész éjszaka, vagy nagyon szerencsés vagy, és el tudsz lógni.
Gondolom, több diákkal történt már olyan, hogy nem ment fel este tízkor a szobájába, és nem ment el rögtön fürdeni, nem vette fel a pizsamáját, nem ágyazott meg, hanem inkább lekapcsolta villanyt, zenét hallgatott, és csendben megvárta, amíg elalszanak a mókuskomák, aztán kiszökött a szobájából.

Miután a diáktársak megbizonyosodtak arról, hogy a mókusok alszanak (akármilyen hihetetlen), indulhat a kommandó, az átszökés a lányokhoz, más gyerekek megviccelése. Velem nem egyszer történt már meg, hogy fogkrémes arccal keltem fel. Ilyenkor nagyon mérges voltam, mert senkinek sem esne jól, ha összenyomná valaki a fejét egy fél tubus fogkrémmel. A poén viszont poén – egy ideig. Ha másokat szeretnél megviccelni, mindig gondolj bele, hogy ha veled csinálnák ezt, mennyire viselnéd el!

Légy csendes, óvakodj a szigorú mókusoktól, és légy tisztában a határokkal!

Benczúr Dávid

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr535409239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása