KecskeNEWSás?

A PeopleTeam gyerektábor újságjának online felülete. Tudósítások, riportok, fotók, videók: a megújult szerkesztőség munkája.



Eheti újságíróink










PeopleTeam. Kecskemét. 2012-2013.

2012.07.18. 17:30 KN_2013

Mókustörvények uralkodnak

Címkék: felmérés tanár mókus kérdőív misi people team peopleteam győri fanni réti marci fónai anna réka győri dávid pauletti dorka

Ingoványos talajra téved, aki a mókusszerződés dzsungelén próbál átvágni. Könnyű eltévedni a betűrengetegben. Amikor ez a 20 oldalas rettenet a kezembe került, felmerült bennem a kérdés: itt vannak ezek nem is tudom hányan, de vajon tudják-e, hogy mit írtak alá valójában? 

Életemben nem olvastam még el ilyen lassan húsz oldalt. Végül azonban úgy éreztem, sikerült egy összetett kérdőívet csinálnom. Nos, a mókusok nem feltétlenül értettek egyet ezzel. Ebből elvileg az derült volna ki, hogy a megkérdezettek közül ki a tábor legprofibb mókusa, de én úgy éreztem, a helyes kérdés inkább a „Ki tudta értelmezni a kérdéseket?” lett volna.

A NAGY MÓKUSTESZT
Anna ezt kérdezte a mókusoktól

1. Mi tartozik a mókusok automatikus ellátásába?
2. Mi az első dolog, amit meg kell tenniük a táborba érkezett mókusoknak?
3. A mókusok és a tábor megállapodása megszűnik, ha...
4. Legfeljebb mekkora fegyver magadnál tartása engedélyezett?
5. Maximum hány szobányi gyereket altathat el egy kismókus éjszaka?
6. Mi az, amit a tábor területén mindig köteles vagy magadnál tartani?
7. Hány pontot kaphat maximum egy csapat egy állomás sikeres elvégzéséért?
8. Az utolsó napon mi után hagyhatják el végleg a tábort a mókusok?
9. Sorold fel a trambulin használatának fő szabályait!

Miután az összes kézírást (vagy inkább titkosírást) eredményesen megfejtettem, rá kellett jönnöm, hogy nem feltétlenül a felkészültség megvillantása volt a cél mindenkinél. De rendkívül jól szórakoztam. 

A Leglényegretörőbb Mókus címet ezennel ünnepélyesen Misinek ajándékozom. Misi elképesztő módon tömöríti az információkat egyszavas válaszaival, egy vesszővel sem ír többet a szükségesnél, és mégis rajta van a lapján minden, ami számít. A kérdésre, hogy mi jár ingyen a mókusoknak, egy gyermekien ártatlan mosoly mélyéről érkezett a válasz: „Semmi”.

A Legédesebb Mókus díja Fanni asszonyságot illeti. Pont úgy van, ahogy ő arra rávilágít: a legjobb fegyver a szeretet, valamint a tárgyak, amiket mindenképpen magánál kell tartania: kártya, telefon, jegygyűrű. Szerinte az ölelés azért ingyen jár.

A Legmenőbb Íráskép címet Dorka és Győri Dávid érdemlik. Tudom, hogy Dávid csak félig mókus, de ennek ellenére igazán meggyőző teljesítményt nyújtott.

Győri úr ezenkívül a Legviccesebb Mókus címével is büszkélkedhet: Dávid szerint a mókus első dolga a táborban a területének megjelölése; és a mókusok csakis memóriatörlés után hagyhatják el a tábort.

És végül, a várva várt Legjobb Mókus: a tényleg megtéveszthetetlen, ráadásul kifogástalan íráskészséget magáénak tudó Viki. Gratulálunk!

Fónai Anna Réka

Külön köszönet Réti Marcinak, aki az osztályát is ráírta a papírra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskenewsas.blog.hu/api/trackback/id/tr354663967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása